От х:

Днес в x:

Боцкат на корем срещу свински грип. Възел на "Монолит" бави проект. Преглед на регионалния печат

"Възел на "Монолит" бави проект" челно заглавие в "Новинар Юг". Бетонов възел на хасковската фирма "Монолит" е причина министерството на регионалното развитие и благоустройството да промени проекта за изграждане на път до димитровградската пречиствателна станция, което пък забавя пуска и от 1 година. Съоръжението е действащо, но за него не се плащат никакви данъци в общинската хазна, въпреки че е на общинска земя. Заради бетоновия възел МРРБ проектира нов път до пречиствателната станция, който не само е по-дълъг, но и е извън регулация, нещо с което не можем да се съгласим, коментира на пресконференция кметът Стефан Димитров. Така изградената с 8 млн евро станция все още не функционира въпреки че в нея са назначени първите служители, припомня "Новинар Юг".

"Законови безумия оставят Хасково" без спорт. Три закона касаещи общинските спортни бази и ползващите ги клубове, си противоречат. Заради това местният спорт може да плаща наем, което пък на практика ще ги "фалира". За спорт в общината и без това се дават нищожни пари. Натоварването с разходи дефакто закрива клубовете.

"Хасково иска 54 дка от военните имоти". Този път ги иска безвъзмездно. Предишният път бе срещу погасяване на задълженията на военното министерство от местни данъци и такси. Цифрата на исканите имоти варира-за някои тя е 65 декара,за други 54. При предишното искане, желаната територия бе "едва" 17 дка.

"Издирван за измама върти фирма от Мадрид". Издирван от 8 години от съда димитровградчанин върти фирми в България от Мадрид. В същото време, измамен от него пенсионер се чуди как да погаси дълг от 98 хиляди лева към банките. Изтеглил ги за дасе занимава със земеделие, но бил измамен от димитровградчанина със 114 тона зърно. Това което не е направил съда, да открие извършителя, журналистите са го направили за няколко часа. Както се казва-без коментар.

"Общината купува земята под музея в Александрово" за 13 хиляди лева" Земята вече е прехвърлена от държавния горски фонд в частна държавна собственост и може да се закупи. Става въпрос за 4 дка.

"Боцкат на корем срещу свински грип", водещо заглавие в "Хасковска Марица". 2000 дози от ваксината "целвапан" са получени в местната здравна инспекция. С нея безплатно ще се имунизира срещу очаквания тази година щам на свинския грип, познат като "Калифорния". Сезонните ваксини се купуват от аптеките.

"И зърнопроизводителите готвят протести" Те настояват правителството да сключи нов тригодишен договор за възстановяването на акциза върху горивата. Към настоящия момент по-големия проблем на фермерите е как да засеят, заради проливния дъжд.

"Истината лъсна-кметът на Димитровград проваля ИСПА" над главата на вестника. Твърдението се позовава на писмо от МРРБ/министерството на регионалното развитие и благоустройството/, с което се хвърля вината върху забавения проект по ИСПА за рехабилитация на водопроводната  мрежа по левия бряг на Марица. Така страната ни можела да изгуби 43 млн евро европейско финансиране.От местното кметство обаче контрират че не са съгласни с предложения проект и са поискали още преди месеци неговата промяна. В пресконференция от тази седмица Стефан Димитров обяви, че няма да допусне някой да копае или строи без да го съгласува с общината и без администрацията да е съгласна за начина по който се прави това.

"Сблъсък на закони разлашка яко спорта в Хасково" на цялата страница 5-та. За задължаването на клубовете да плащат наем и как ще им се отрази-мнения и коментари. Надеждата на спорта е в съда. Хасковския административен съд заседава идния вторник по казуса.

"Стефан Марашев стана инспектор" От шеф на свиленградската митница, Стефан Марашев доброволно се понижи с няколко нива и стана инспектор. Това е вариантът все пак да остане да работи в системата, а не да бъде уволнен.По разпореждане лично на премиера Борисов срещу него бе започната дисциплинарна проверка във връзка с вилата му в скандалното селище Ставри Димитрово.

Това бе по-интересното от днешната преса.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини