От х:

Днес в x:

Катя Чалъкова: Не искам да бъда проводник на слухове в ГЕРБ

Катя Чалъкова отрече да има конфликт в редиците на ГЕРБ- Димитровград

"Разцепление в ГЕРБ-Димитровград няма, има разнопосочни интереси и мнения, но за конфикт не може да се говори"- с тези думи лидерът на ГЕРБ-Димитровград Катя Чалъкова коментира разпространените от близо седмица в медийното пространство твърдения, че партията в града има проблеми. Чалъкова потвърди за проведено събрание на местната структура в понеделник, на което са били дискутирани различни мнения и становища, но по думите й това е нормална част от живота на всяка политическа сила в България.  Тя отказа да даде повече подробности за събранието на местната структура и дали то е протекло на висок тон. "Не искам да бъда проводник на слухове", дистанцира се лидерът на ГЕРБ в Димитровград.

Още в края на миналата седмица се заговори за алтернативно събрание на функционери от ГЕРБ от Хасковска област. От медиите Катя Чалъкова научила за това събиране в димитровградското кафе "Муза", на което се е коментирала авторитарната кадрова политика на областния лидер Иван Петров. Според шефката на ГЕРБ-Димитровград нормално е, ако има разногласия, такива събрания да се провеждат в тукашния офис на партията, а не на друго място. "Бъдещето ще покаже дали алтернативната среща е притеснителна на управляващата партия", уточни Чалъкова. Тя не се нае да каже дали премиерът Борисов е запознат със ситуацията в Димитровград и допълни, че това е работа на областния координатор Иван Петров. Според Чалъкова, на този етап никой официално не е напускал местната структура на ГЕРБ и не е декларирал, че няма да работи за партията.

Потърсен за коментар, спрягания за организатор на тайната среща д-р Вълчо Митрушев заяви пред Dimitrovgrad.bgvesti.net, че членове и симпатизанти на ГЕРБ са дискутирали в кафе "Муза" наболели проблеми в партията. "Събрахме се, за да изразим тревога от действията на областното ръководство по повод предстоящите местни и президенски избори". Митрушев каза, че за ситуацията с нарочно писмо е било информирано и изпълнителното бюро на ГЕБР в София.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини