От х:

Днес в x:

ВМРО иска вероучение в училищата

ВМРО-НИЕ гр. Хасково се присъединява към настояването на българската православна църква за въвеждане на час по вероучение в българските училища.

Българското общество вече много години е изпаднало в духовна криза много по-жестока от сегашната икономическа криза се казва в нарочна декларация на партията. Поколения българи израстнаха без ценностна система. Кича и успеха „на всяка цена”се превърнаха в норма на поведение и символ на обществен успех. Обществото и държавата загиват , време е да се върнем към онези ценности , онази здрава основа, която съхрани българщината през тежките 5 века турско робство. За целта имаме нужда от вероучение, което създава ценностна система, за разлика от настоящия предмет „История на религиите „, която дава общи за всички религии понятия(това вече се учи по История и Философия), но не формира ценностна система. Считаме ,че това е пътя за оздравяване на обществото , към възраждане на традиционните български ценности, към онази духовност и морал, които превърнаха България в най-бързо развиващата се европейска страна от началото на 20 век.

ВМРО-НИЕ призовава всички съграждани да се включат в организираното по този повод от Светия Синод на Българската Православна Църква литийно шествие, което ще се състои на 24. 09. 2011 година в гр. София. Желаещите мога да са запишат във всеки православен храм в града -транпорта е безплатен.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини