От х:

Днес в x:

Кърджалийци не си плащат водата. Преглед на регионалния печат

„Небесният гурбетчия” на 65 г.” е водещото заглавие на всекидневника „Нов живот”. На първа страница вестникът отбелязва рожденния ден на един от най-големите български поети на нашето време Ивайло Балабанов. Годишнината бе чествана в Свиленград.

Челна тема е и новината за ремонта на пътя през село Горна крепост към Перперикон.

„По 1000 лева за наши огнеборци” е другото основно заглавие. Посочва се, че правителството награждава двамата пожарникари от Кърджали Красимир Атанасов и Красимир Иванов с парична премия за участието им в гасенето на пожарите край Москва.

Вестникът отделя внимание и на новото откритие на проф.Николай Овчаров. Според него намерените две скални гробници на Перперикон са на обожествени герои.

Всекидневникът „Арда нюз” извежда на първа страница новината, че кърджалийци не си плащат сметките за вода. Те дължат 708 470 лв на „ВиК”. Специално за медията шефът на водното дружество инж. Славчо Славков посочва, че един от най-големите длъжници е ОЦК с 12 200 лева.

Темата за замърсяванията от ОЦК е другата водеща тема. Посочва се, че заводът ще бъде затворен, ако обгази повече от два пъти града в месеца.

Вестникът отделя внимание и на проекта „Научи се да плуваш-Лято 2010”, който обхвана 250 деца от Кърджали. Те бяха обучавани да плуват на общинския басейн „Арпезос”.

Георги Кулов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини