От х:

Днес в x:

Разгадаха мистерията на Бермудския триъгълник

Според резултатите от проучване на двама австралийски учени главен виновник за мистериозните изчезвания на кораби и самолети в известния Бермудски триъгълник е газът метан, съобщава Inpress.

Професор Джоузеф Монаган и неговият студент Дейвид Мей от австралийски университет въз основа на океанографски проучвания открили, че на морското дъно в областта между бреговете на Порто Рико, югоизточния бряг на Маями и Бермудите, които формират мистериозния триъгълник има значителни количества метан.

На територията стават изригвания на метан, който излиза из пукнатините на морското дъно и формира големи мехури, които допълнително се разширяват.

Монаган и Мей твърдят, че тези огромни мехури, в момента, когато излязат на повърхността, могат да преобърнат и големи кораби, а когато газът попадне в двигателите на самолетите, може да предизвика сериозни повреди.

През 60-те години на миналия век изследователят Иван Т. Сандерсон описа всички места в света, където са станали мистериозни изчезвания на кораби и самолети.

Освен в Бермудския триъгълник, Сандерсон регистрира подобни и необясними изчезвания в някои части на Японското море, Северно море, между континентална Европа и Великобритания.

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини