От х:

Днес в x:

Свирепи пинчери разбунтуваха блок в Хасково

Деца и родители протестират срещу злобните пинчери в градинката зад блока

Три свирепи пинчера вдигнаха на протест обитателите на блок 1-3 на хасковската улица „Цар Страшимир“. Майки на малки деца организираха подписка срещу злобните четириноги на съседката си Нели Янкова, която ги пускала без каишка в градинката зад блока. Кучетата опикавали и осирали и детската площадка в съседство. Двата пясъчника били пълни с животински изпражнения, а децата си играели там и се омазвали с нечистотии.

„Преди няколко години едно от кучетата на Нели скочи срещу Катя, дъщерята на Гинка Маринова от блока. Детето така се уплаши, че оттогава заеква“, разказаха възмутени майки. Това бе потвърдено пред Haskovo.net и от самата родителка Гинка Маринова. „Водихме я на лекар и той каза, че заекването се дължи на силен стрес. Това продължава и досега“, обясни тя.

40 подписа срещу свирепите пинчери събраха съкварталците само за един следобед вчера. Днес събирането на парафи продължава. Подписката ще бъде внесена в община Хасково. В нея хората настояват администрацията да вземе мерки и да задължи съседката им Нели Янкова да не пуска злобните дребосъци да тичат на воля, а да ги държи на каишка. Освен това те искат стопанката на животните да почиства изпражненията след тях.

Хората от блока неведнъж правили забележки на съседката за агресивните й пинчери. Тя обаче им вдигала скандали и заявявала, че кучетата са нейните деца. И отказвала да ги връзва на каишка.

Нели Янкова не отвори вратата на жилището си, за да разговаря с репортери на Haskovo.net. Отвътре се чуваше само кучешки лай.

От общината заявиха, че ще коментират случая и ще вземат мерки, но след като получат жалбата и се запознаят със ситуацията.

Повече за скандала кучета/хора и начинът за неговото разрешаване вижте в нашия видеорепортаж

Haskovo.net

 

Всяко от хлапетата описва своя преживелица със свирепите дребосъци
Жалбата, която ще четат в общината утре
Гинка Маринова, чиято дъщеря Катя започнала да заеква след като й се нахвърлил пинчерът на съседката
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини