От х:

Днес в x:

Испански ром закла димитровградчанин. Преглед на регионалния печат

 „Строителните фирми нямат 1440 лв за регистъра” е водещото заглавие във вестник „Новинар юг”. До 30-ти септември всички строителни фирми в областта трябва да се регистрират в хасковската камара на строителите, за да изпълняват основния си предмет на дейност-да строят. Само че поне 20 нямат изискваната сума-1440 лв. Горе- долу толкова излиза ремонтът на една баня. Интересно какво се канят да строят тези фирми тогава? Но иначе в областта има регистрирани 113 дюлгерски фирми. Засега само 1/3 от тях са подали документи да бъдат такива и през следващата година.

„Половината хасковски покриви-зян”. Поради дефицита на строителни фирми с покривите се занимава хасковският майстор Иван Краев. Последният ремонтира всичко-от селски покриви до такива на панелки. Цените били паднали двойно и на услугата, и на материалите. Кубик греди от 247 лв поевтинял на 124, а майсторлъкът от 35 на 20 лв. Хората обаче нямат пари и отлагат за следващата година, констатира майстора.

 "Испански ром уби димитровградчанин", водещо на страница 3-та. Трагедията се разиграла в испанския град Енгера. Там 36-годишния Ангел Ангелов си изкарвал прехраната като тираджия, а жената, с която живеел на семейни начала, въртяла кафене. Преди седмица двамата заедно с двете деца на жената от предишен брак, отишли на градския басейн. Там пред десетки присъстващи, Ангелов е бил прободен в сърцето със шило от испански циганин. Двамата се скарали след като Ангелов станал да защити децата си, които циганинът закачал и дори удрял. Оказало се, че въпросния джипси преди време наръгал дори собствения си брат. Испанския съд му издал ограничителна заповед да не напуска Енгера. За нещастие на българското семейство. Родителите на Ангел правят постъпки да върнат тялото му от Испания.

„С 3-ка в ЕГ и ПМГ” Както отбелязва вестникът в редакционния си коментар по повод тази информация, елитните хасковски гимназии се демократизират-приемат и тези които има поне три. До там стигна план-приема след трето класиране. Сега училищата ще си обявяват и 4-то, защото дори няма достатъчно деца с 3-ки. Резултатът е среден за елитните. Но поне няма да падат паралелки, отдъхват в образователния инспекторат.

„Хасково гостува на Шатийон, ще става като Пиза” Това е второто интересно сравнение, направено от участниците в хасковската експедиция до Франция по повод националния празник на французите-14-ти юли. Връзките се раздвижиха, това ще се отрази на туризма. Пиза си има кула, но Хасково си има Богородица демонстрира оптимизъм замкмета Нели Станева. Шефът на туристическия информационен център Красимир Пилев пък сравни града ни с Мачу Пикчу.

„Купила ли е Боряна Бончева апартамент от кмета” заглавие над главата във вестник „Хасковска Марица”. Макар че е характерно за малките градове всеки да знае всичко за всеки, все пак ще си позволим няколко уточнения, понеже може и да не знаете коя е Боряна Бончева/ Обама може и да не го знаете, ама Бончева е недопустимо!!!/ Та Боряна Бончева е съдия от хасковския окръжен съд. Шармантна млада дама, което може би обяснява любопитството към нея и жилището и. Кметът, е кмета на Хасково Георги Иванов, който е съден от дългогодишния си политически/и не само/ опонент Димитър Шалапатов за клевета. Бончева е в съдебния състав за делото. Шалапатов съзира заговор на съдиите да наместят „точния състав за точното дело”. Той вижда конфликт на интереси в сделка в миналото според която Бончева е купила от кмета или членове на неговото семейство апартамент. Допълнителното пояснение е , че Георги Иванов е строител и строи включително и апартаменти. Впрочем тази сделка не е потвърдена. Ключовият въпрос Купила ли е Боряна Бончева…, оставя на заден план самото дело. То е за клевета, задето Г.Иванов обвинил Шалапатов че крие здравни осигуровки от държавата. Шалапатов бил проверен от съда и се оказало че е изряден платец. Сега Шалапатов иска 15 бона.

„Комитет брани болницата в Харманли” Инициативен комитет ще спасява харманлийската болница след като здравния министър Борисова я обрече на закриване. Това горе-долу чака всяка болница на която закрият хирургично и АГО отделение.

Софийски консорциуми се избиват за 6 млн евро в Димитровград-водещо на страница втора. Строително предприемачески холдинг-София обжалва решение на министерството на регионалното развитие и благоустройството, да възложи поръчката по канализацията на левия бряг на Марица на „Станилов ЕООД”. Поръчката е за 6 млн евро. Софиянци се обвиняват един друг в нагласена работа и незаконни удари под масата.

Това бе по-интересното от днешната преса.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини