От х:

Днес в x:

Деветокласничка от СОУ „В. Левски” стана майка. Преглед на печата

Деветокласничка от хасковското СОУ „Васил Левски” стана майка, съобщава в заглавие над главата „Хасковска Марица”. 15-годишната Атанаска направи баба и дядо младите си родители – на 35 и 33 години. 5-годишната Преслава пък става леля.

Полупразни автобуси пътуват за морето, друг акцент от първа страница в изданието. 90 на сто от пътниците за Варна и Бургас били студенти, които пътуват за изпити.

Почва чистката в общината, пише във водещия материал на 2 страница. От общинската администрация ще се съкратят 40 служители, останалите минават на 4-дневна работна седмица. Така администрацията ще спести около 300 000 лв.

Разрешават работа на 5-има непълнолетни, пише още на страницата. Разрешението се дава от инспекцията по труда.

Разбиха група, пласирала шампоани менте, акцентира вестникът на 3 страница. Задържани са петима от бандата.

Скритите перли на туризма – на една ръка разстояние. Под това заглавие на 4 страница вестникът разказва за атрактивните кътчета за почивка в региона – около яз. „Ивайловград”, в маджаровско, по реките Арда и Марица.

Хухла вади мистерии срещу кризата, пише на 5 страница. Празниците на изкуствата започват на 17 юли, поканен е президентът Георги Първанов.

Чакаш половин година – продаваш двустайния, пише във водещия материал на първа страница в „Новинар юг”. На пазара за имоти по-бързо се харчат тристайните в същия ценови сегмент, отколкото двустайните, заключава изданието.

„Напоителни системи” пред стачка, врътват кранчето, пише още на страницата. Последната пълна заплата, която са получили работниците, била за март.

Димитровградският съд нищи трагедията в Охрид, акцент от втора страница. Пред районните магистрати ще се изправи Боряна Георгиева, организирала злощастната екскурзия до Охрид.

Школата имат спестени 2 млн. лв., пише още на страницата. Думите са на кмета Георги Иванов по време на петъчната сесия на ОбС. От общината се надяват училищата да използват тези пари за назначаване на медицински персонал.

Фабрика бълва фалшив „Ариел”, водещо заглавие на 3 страница.

Това бяха основните теми в днешния регионален печат.

Тодор Кръшков       

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини