От х:

Днес в x:

Groove Armada и проливен дъдж заляха Терминал 2

Вчерашното начало на ParkLive фестивала за малко да бъде опропастено от неприятния дъжд, който се изсипа над Терминал 2 на софийското летище, но може би трябва да започнем от описанието на фестивала.

Първо, мястото - паркът до летището се оказва, че е като създаден за фестивали и концерти. Формата му на амфитеатър придава сериозна масивност на звука, местоположението му позволява концерти далеч след полунощ, а големината му го прави идеален за разположението на няколко сцени, на които музика да не си пречи.

Бариерата бе вдигната малко след 19, но посещаемостта бе особено рехава, а виновник най-вероятно бе крайно неприятния студен дъжд, който валеше по това време. На главната сцена не се случваше нищо интересно, но пък на малката сцена DJ NoGood и Lubk привличаха посетителите със звука си, а и като че ли дъжда тук бе по-малко.

Малко след 20:30 на основната сцена се появиха Babyface Clan, които започнаха да забиват някаква смесица от бритпоп, алтърнатив и малко инди. През това публиката все повече и повече събираше, а групата се радваше на подкрепата им.

След около час на сцената, те я отстъпиха на хедлайнърите на вечерта - Groove Armada, които започнаха с "Look Me in the Eye Sister", което бе страхотно начало. Вече сериозно насъбралата се публика започна да танцува, крещи, вика, клати и най-вече чувства с вокалистката Джес Ларабий. Последваха „I Won`t Kneel, „Fogma" и „My Friend", като по това време дъждът реши да напомни за себе си, но това не намали по никакъв начин купона или настроението на хората. Дъждобрани, чадъри и мокри хора се виждаха навсякъде, ма на кой му пука от някакъв си дъжд, когато пред теб са Groove Armada и ти изнасят концерт, какъвто скоро няма да видиш. Тук е редно да се споменат лазерите, които заради дъжда изглежда още по-красиво и допринасяха за футуристичния изглед и звук на цялата ситуацията. Въпреки е мнозина очакваха онази по-електронна и фънки Groove Armada, от групата твърдо бяха решили да заложат на новият си албум "Black Lights", които пасна идеално на цялостното настроение, атмосфера и метеорологични условия. Малък минус може би бе, че сетът им бе по-кратък от очакваното, но ако бяха продължили малко повече щяха да дотегнат.

След като привършиха се очакваше 3D Disco-то, което може би се забави прекалено много, а и липсваше инфо, какво, защо и къде, та и доста хора си тръгнаха, а пък голяма част от публиката се изнесе при DJ Funkfusion на малката сцена, които успешно се справяше с микс от фънк, трип-хоп и някакъв леко страннен хаус. Малко почивка, релакс, може безумен сандвич с кебапче за 4 лева и отново сме на главната сцена, където едни прекрасни девойки на JB разнасяха 3D очила.

Малко след 00:30, въпросната дискотека започна с няколко интересни физуализации и ремиксирането на стари хитове, като темата от "Ghostbusters". За самото 3D не можем да кажем много - хартиени очила и проектори на 20 метра от теб, но въпреки това беше забавно и ни напомня, че 3D-то си е пари.

Определено добро начало за второто издание на ParkLive, стискаме палци днес и утре да няма пак такива дъждове, или ако има да се придружени от някаквва отвратителна жега преди това. Напомняме ви, че днес на сцената на фестивала ще излязат българите от Bluba Lu, Gotan Project, Coldcut и Goldie.

Източник: lifestyle.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини