От х:

Днес в x:

Втори опит да изгонят концесионера на Езерата

Ресторант "Езерата". Паркът е с обща площ 17 дка

„Отново поставям на вашето внимание моята докладна записка от предишното заседание на ОбС Хасково за прекратяване на концесия“, пише в ново предложение председателят на местния парламент Делян Делчев. В него се иска прекратяване на договора за концесия с Гинко Господинов от 2002 година. Става дума за парк „Езерата“ до кръстовището на булевардите „Илинден“ и „Освобождение“ (бившата Кърджалийска).

Предишната докладна записка със същото искане бе оттеглена от вносителя Делян Делчев на самото заседание на ОбС. Тогава той обясни за Haskovo.net, че са дали последна отсрочка за концесионера да изпълни задълженията си по договора. Гинко Господинов чакал и контейнери с детски катерушки от Китай, които да разположи в парка.

Предложението за прекратяване на договора бе направено от комисията по концесиите към общината, начело със заместник кмета Недялка Станева. Проверките на комисията продължавали от септември миналата година до март-април 2010 година. Според нея концесионерът не е изпълнил поетите с договора агажименти.

Гинко Господинов научи от Haskvov.net, че отново го натискат за прекратяване на договора. „Дадоха ми един месец срок, той още не е изтекъл. Тръгвам да се оправям“, каза той.

Предложението за прекратяване на концесията ще се разглежда следващия петък, ако отново не бъде изтеглено.

Тодор Кръшков

 

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини