От х:

Днес в x:

Елис Байрам без изпит в СУ, става немски стипендиант

Елис Байрам

Елис Байрам от Езиковата гимназия в Кърджали е номинирана за стипендиант от Немската служба за академичен обмен за представянето си на национална олимпиада по немски.

Получените протоколи с резултати от националния кръг на олимпиадата затвърдиха общото мнение, че за Елис Байрам няма тайни в езика на Гьоте и Шилер. Тя е удостоена за лауреат на олимпиадата, а с получената висока оценка е приета за студентка в СУ „Климент Охридски", специалност „Немска филология".

През петте години на обучение в Езиковата гимназия абитуриентката е отлична ученичка и редовно участва във всички състезания и олимпиади по немски език. Тя е една от най-активните ученици, работещи по програма към германското културно министерство за придобиване на немска езикова диплома. Най-големият й успех през миналата учебна година бе достойното й представяне на националния кръг на олимпиадата по немски език, където зае четвърто място в класацията за единадесети клас в цялата страна. Освен това тя участва и в съревнованието за креативно писане на немски език и на Международното лингвистично кенгуру 2010, като се класира на призово място. През тази учебна година Елис за трети път достигна безпроблемно до финалния кръг на националното многоезично състезание, показвайки, че владее добре не само немски, но и английски и защитавайки достойно честта на Езиковата гимназия. Елис има успешни изяви и на олимпиади по биология, химия, физика, история.

Георги Кулов

 

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини