От х:

Днес в x:

Димитровград с по-скъпа синя зона от Хасково. Запор за 18 фирми длъжници. Преглед на регионалния печат

"Димитровград с по-скъпа Синя зона от Хасково" съобщава във водещо заглавие вестник "Хасковска Марица". 15 лв на месец или 180 лв годишно излиза на живеещите в центъра на бригадирския град тарифата за паркомясто. Съществената разлика с Хасково обаче е, че тук мястото е гарантирано. За 72-то лева в областния град получаваш правото да паркираш без да те глобяват, но къде ще паркираш е друг въпрос. Отговорът-където има място.

"Стипендии за 10 хиляди лева раздава община" Общината е пак Димитровград, а програмата е за подпомагане на талантливи деца в продължение на половин година със 240 лв. До този момент са определени 13 ученици, които да получават тази помощ. Търсенето на таланти продължава.

"Инвалид блокиран заради рампа под ключ" Действието се развива пред паспортна служба. Инвалид не можел да влезе щото рампата за улесняване на хора с увреждания била заключена. Хората отвън го пренесли на ръце вътре. От паспортна отговарят, че просто близките му трябвало да се обърнат към служителките на гишетата, които да отключат въпросната рампа. Направена е да се използва, заключена била заради опашките, обясняват от МВР.

"Браковете поскъпват" В Димитровград новобрачните двойки ще плащат вместо 60-70 лв. Голяма работа, в Хасково е над 100 лв. По скоро нека младоженците се поинтересуват с колко е поскъпнал развода, че там наистина е цифра!

"На педали в Страсбург, на крос в Брюксел" Пътепис на страница 4-та. Нещо в смисъл "Опознай Европа за да я обикнеш". Ами ние Българите си я обичаме и затова бягаме ударно в нея.

"Запор за 18 фирми длъжници" оповестява във водещо заглавие вестник "Новинар Юг". Ако еднолични търговци от Хасково не внесът поне 30 % от дължимия данък, ще им се блокират сметките пояснява шефът на "Общински данъци" Димо Маринов. Сега върви кампания по събиране данъкът за МПС.  До 10-15 дни масово ще се налагат запори на автомобили, допълва той.

"Рибар лови с ръце, олеква с 500 лв" В Риболовната забрана един боляровец решил да се прави на индианец и пробвал да лови на "Тракиец" с голи ръце. Когато инспекторите на ИАРА го спипали той пояснил че няма такъми. За разлика от ивайловградските бракониери които ги хващат с такъми, но без риба, Красимир Петков бил спипан с улова и съответно закован с акт. Следващия път да знае кое е важното. Друг рибар бил хванат да хвърля въдица в язовира край Александрово. Той също се бил разминал ?! с глобата от 500 лв. Нещо не разбрахме, тоя глобили ли са го или за него има друг стандарт?! Във вестника си знаят, читателите да се досещат. Това което трябва да се знае за рибарите е, че забраната изтича на 31-ви май и могат да потраят още мъничко.

И пак рибраски репортаж на страница 6-та-за любителския турнир в Черногорово. Тази година дуелът между местните рибари и Кърджали бе спечелен от последните. За местните останаха утешителни награди включително и  "Най-голям карък"

"Лазов жали доживотна присъда"Садистичния убиец от Димитровград обжалва в пловдивския апелативен съд наложената му от хасковската Темида доживотна присъда. Делото е в началото на следващия месец.

"7 искат да строят за 10 млн в Хасково" Толкова фирми са подали документи за участие в търга на който ще се дадат 10-те милиона за ремонт и подобряване на хасковските паркове. Комисията за защита на конкуренцията отхвърли жалбата на "Монолит" и искането им за прекратяване на процедурата и с това даде зелена светлина на проекта. Отварянето на офертите е на 31-ви май.

Това бе по интересното от днешната преса.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини