От х:

Днес в x:

-2 °C

Димитровград с по-скъпа синя зона от Хасково. Запор за 18 фирми длъжници. Преглед на регионалния печат

"Димитровград с по-скъпа Синя зона от Хасково" съобщава във водещо заглавие вестник "Хасковска Марица". 15 лв на месец или 180 лв годишно излиза на живеещите в центъра на бригадирския град тарифата за паркомясто. Съществената разлика с Хасково обаче е, че тук мястото е гарантирано. За 72-то лева в областния град получаваш правото да паркираш без да те глобяват, но къде ще паркираш е друг въпрос. Отговорът-където има място.

"Стипендии за 10 хиляди лева раздава община" Общината е пак Димитровград, а програмата е за подпомагане на талантливи деца в продължение на половин година със 240 лв. До този момент са определени 13 ученици, които да получават тази помощ. Търсенето на таланти продължава.

"Инвалид блокиран заради рампа под ключ" Действието се развива пред паспортна служба. Инвалид не можел да влезе щото рампата за улесняване на хора с увреждания била заключена. Хората отвън го пренесли на ръце вътре. От паспортна отговарят, че просто близките му трябвало да се обърнат към служителките на гишетата, които да отключат въпросната рампа. Направена е да се използва, заключена била заради опашките, обясняват от МВР.

"Браковете поскъпват" В Димитровград новобрачните двойки ще плащат вместо 60-70 лв. Голяма работа, в Хасково е над 100 лв. По скоро нека младоженците се поинтересуват с колко е поскъпнал развода, че там наистина е цифра!

"На педали в Страсбург, на крос в Брюксел" Пътепис на страница 4-та. Нещо в смисъл "Опознай Европа за да я обикнеш". Ами ние Българите си я обичаме и затова бягаме ударно в нея.

"Запор за 18 фирми длъжници" оповестява във водещо заглавие вестник "Новинар Юг". Ако еднолични търговци от Хасково не внесът поне 30 % от дължимия данък, ще им се блокират сметките пояснява шефът на "Общински данъци" Димо Маринов. Сега върви кампания по събиране данъкът за МПС.  До 10-15 дни масово ще се налагат запори на автомобили, допълва той.

"Рибар лови с ръце, олеква с 500 лв" В Риболовната забрана един боляровец решил да се прави на индианец и пробвал да лови на "Тракиец" с голи ръце. Когато инспекторите на ИАРА го спипали той пояснил че няма такъми. За разлика от ивайловградските бракониери които ги хващат с такъми, но без риба, Красимир Петков бил спипан с улова и съответно закован с акт. Следващия път да знае кое е важното. Друг рибар бил хванат да хвърля въдица в язовира край Александрово. Той също се бил разминал ?! с глобата от 500 лв. Нещо не разбрахме, тоя глобили ли са го или за него има друг стандарт?! Във вестника си знаят, читателите да се досещат. Това което трябва да се знае за рибарите е, че забраната изтича на 31-ви май и могат да потраят още мъничко.

И пак рибраски репортаж на страница 6-та-за любителския турнир в Черногорово. Тази година дуелът между местните рибари и Кърджали бе спечелен от последните. За местните останаха утешителни награди включително и  "Най-голям карък"

"Лазов жали доживотна присъда"Садистичния убиец от Димитровград обжалва в пловдивския апелативен съд наложената му от хасковската Темида доживотна присъда. Делото е в началото на следващия месец.

"7 искат да строят за 10 млн в Хасково" Толкова фирми са подали документи за участие в търга на който ще се дадат 10-те милиона за ремонт и подобряване на хасковските паркове. Комисията за защита на конкуренцията отхвърли жалбата на "Монолит" и искането им за прекратяване на процедурата и с това даде зелена светлина на проекта. Отварянето на офертите е на 31-ви май.

Това бе по интересното от днешната преса.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 28.11.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Вълнуват ви предимно семейни въпроси днес, а работата ви е възможно да остане на заден план. Не срещате сериозни затруднения, но за много въпроси ще ви се наложи да изчакате по-благоприятен момент. Просто периодът е неподходящ за активни действия от ваша страна. Не се притеснявайте да говорите открито да чувствата си с близките си хора, те ще ви разберат.
28 ное 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Вземете под внимание очакванията на близките си и работете за тяхното осъществяване. Така ще запазите мира в къщи и ще ви остане време за другите, не по-малко важни задачи днес. С интелигентното си присъствие печелите популярност и налагате идеи, чийто перспектива предстоят.
28 ное 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Ще намерите елегантно решение на въпрос, който ви притеснява и без да се губите в догадки, ще пристъпите към изпълнението му. Ще се ползвате с доверието на онези, които ви интересуват и чието мнение е важно за успеха ви. Носители сте на новото и много хора ще се съобразяват с вас.
28 ное 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Преминавате успешно през всички трудности, с които ви сблъсква днешният ден. Малко неща са в състояние да ви откажат от целите ви, преследвате ги твърдо и неотменно. Проявете обаче повече постоянство относно въпрос, който косвено ви засяга. Скоро ще оцените предимствата от подобно поведение. Предстои ви среща с човек, когото не сте виждали отдавна.
28 ное 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Най-сетне имате възможност да си отдъхнете. Резултатите от упоритата ви работа и проявеното постоянство ще надхвърлят очакванията ви. Цената на успеха ви е натрупалата се умора. Отдайте се на заслужена почивка. Отделете повече време на семейството си и любимите си занимания.
28 ное 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Време е да загърбите лошото настроение. Не се измъчвайте от черни мисли, а влезнете в откровен диалог, с човек, с когото имате нужда да се изясните. В служебен план не допускайте да ви припишат чужди пропуски. Нека поведението ви в семейството бъде изпълнено с уважение към по-възрастните. Чувствате се все по-добре.
28 ное 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Различни становища по общ въпрос ще ви накарат да заемете по-твърди позиции в защита на интересите си. Покажете се подготвени и с добро отношение към околните, това ще натежи везните във ваша полза. Ще възстановите силите си след здравословните си неразположения и няма да ви липсва енергия за всичко, което желаете.
28 ное 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Прекомерната сдържаност в отношения с желан от вас човек едва ли е верния път към сърцето му, за това опитайте да проявите инициативност и е много вероятно скоро да постигнете успех. Ще се изненадате от лекотата, с която успявате да въдворите ред у дома. Авторитетна намеса в подходящ момент ще ви донесе голямо предимство за в бъдеще, а и ще ви накара да се почувствате много добре.
28 ное 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ще избегнете изненадите и нежеланите ситуации, стига да сте внимателни и да се съобразявате с обективните условия. При работа с остри предмети и огнеопасни материали, вземете мерки. Роднините ви ще се радват, ако споделяте повече от времето си с тях. Обмена на мисли и енергия по между ви са важни, не ги пренебрегвайте.
28 ное 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Денят ще ви стигне за да свършите всичко, което предвиждате. Имате и свободата, и волята и желанието, проявете повече активност. Не пренебрегвайте хората, които са ви помагали да постигнете успеха си, отдайте им дължимото. Простете грешките на близък човек и продължете напред.
28 ное 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Използвайте деня, за да го прекарате сред близките си хора. Нуждаете се осезателно от почивка и разтоварване. Опитайте се да туширате в зародиш евентуален финансов проблем.
28 ное 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Намирате много сподвижници днес, така че няма да сте сами в начинанията си. Откривате нещо полезно, което ще ползвате и за в бъдеще. Ваш близък е на път да постъпи по неразумен начин в личен план, опитайте се да му въздействате. Бъдете по-внимателни в сърдечните си взаимоотношения.
28 ное 2020
Последни новини