От х:

Днес в x:

Само "Робин Худ" пред "Мисия Лондон"

За един месец в кината българската комедия "Мисия Лондон" събра 2 107 603 лева приходи, сочат данните на киноразпространителите у нас, събрани в българския бокс-офис.

Филмът на режисьора Димитър Митовски е гледан от близо 290 000 зрители в 29-те киносалона, където се прожектира.

Въпреки рекордните си приходи за филм, произведен у нас след 1989 година, филмът е на втора позиция в българския бокс-офис. На първа в първите три дни от излизането си на екран на 16 май е историческата драма на режисьора Ридли Скот с Ръсел Кроу в главната роля - "Робин Худ".

Трети в класацията на най-гледаните филми у нас е "Железният човек 2", следван от комедията с Брус Уилис, Трейси Морган и Шон Уилям Скот "Скатавки".

Пети поред в класацията е 3D-историята "Сблъсъкът на титаните", следван от друг 3D-филм - анимацията "Как да дресираш дракон". Романтичната драма "Последната песен" е седмият поред филм в класацията.

Документалният 3D-филм "Светът на океаните" е осми в класацията, следван от екшъна с исторически елементи "Центурион".

Десети в българския бокс-офис е филмът на Джеймс Камерън "Аватар". Триизмерната история с екшън, романтични и фентъзи елементи е събрала от 16 декември миналата година до 17 май тази сумата от 5 344 989 лева като приходи от гледалите я в кината 473 087 зрители.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини