От х:

Днес в x:

Запорираха Масларова. EVN се отказва от стълбове. Преглед на регионалния печат

„Запорираха Масларова”-водещо заглавие в „Новинар Юг”. Запорирани са 34 сметки и недвижими имущества на ексминистърката във връзка с обвиненията срещу нея за длъжностно присвояване на повече от 11 млн лева. Вестникът се позовава на вчерашна публикация в „Труд” , според която в банкови влогове госпожа Масларова имала над 170 хиляди лева. Интересното е, че съдът първоначално наложи на госпожата гаранция от 50 хиляди лева, но възмутената Емилия обяви че това е огромна сума и няма откъде да я събере. Както се оказа има, но такава информация явно могат да я намерят само журналисти. За съда тя остана в тайна, той повярва на Масларова и намали гаранцията на 5 хиляди лева. Ега ти и съда.

„ИСПА пропадна в Димитровград” Широко афишираното канализиране на левия бряг на река Марица пропадна. Фирмата изпълнител е прекратила едностранно договора на 18-ти март заради неплатени траншове по него. Общата стойност на проекта е за близо 9 млн евро. Изпълнителят „ Хайткамп” бил свършил голяма част от работата, но от министерството на регионалното развитие и благоустройството не са превели дължими 450 хиляди евро. Вместо да оправят работата, министерството на свой ред не признава прекратяването на „Хайткамп” и на свой ред прекратява договора на 6-ти април. Двете страни ще се разбират в съда кой крив и кой прав. Междувременно 3-те фирми подизпълнители на обекта между които и хасковската „Монолит” са застрашени от фалит.

„Ченгета слухтят Атака за уене срещу президента” Под закодираното със специален диелект заглавие четем, че цивилни полицаи разпитвали активисти на Атака дали няма да викат срещу президента Първанов при посещението му в Димитровград.

„Скандал: изтрити записи в Обс” Общински съвет Минерални бани се тресе от скандали заради променен протокол от свое заседание.

Визитата на президента Първанов в Димитровград отразена със текст и снимка на първа и втора страница.

„13 години решетки за милиционер убиец”-на криминалната трета страница.

„Общината запорира имоти за 620 хиляди” започва обзорът на новините от вчера вестник „Хасковска Марица”Това били активи на две хасковски фабрики от леката промишленост. Дължали на общинската хазна съответно 350 и 276 хиляди лева за такси смет и битови отпадъци.

„EVN не иска стълбове, прехвърля ги на семейство” Куриозът се разиграва в кв. Бадема. Семейство подава молба до монополиста да коригира измервателната им точка. Отговарят им, че EVN не може да прави такива неща, защото …стълбовете не са техни. Според енергопреносното дружество са на самите хора и дори им предлага съвместна работа за отстраняване на бъдещи аварии. Още по темата на страница втора.

„Трима с хепатит А в Инфекциозно” Болеста на мръсните ръце отново изпълзя от кварталите със смесено население и поема щафетата от морбилите. Епидемията от дребна шарка тъкмо затихна.

„Местят камерите от коридора в клас” Заради предстоящите матури в Езиковата гимназия камерите ще бъдат върнати в клас. Целта е да се следят дванайсетокласниците на 14-ти и 17-ти май по време на държавните зрелостни изпити.

На страница 4-та е темата на броя-визитата на президента Георги Първанов в Димитровград. „Пайнера пита Първанов за данък лукс, земеделци го канят на жътва” Собственикът на музикалната империя „Пайнер” Димитър Димитров влезе в ролята на журналист по време на срещата на държавния глава с местния бизнес, и бомбардира президента с въпроси: За ДДС и данък лукс, за МВР, за Съдебната власт. Дори и Първанов отбеляза че срещата е заприличала повече на брифинг.

Нищо интересно по спортните страници.

Това бяха по-важните теми от днешния печат

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини