От х:

Днес в x:

Проверки за укрити ланшни доходи тръгват от май

Подробна проверка за укриване на доходи от физически лица от Димитровград, Хасково и останалите населени места на областта предприема след 1 май хасковският изнесен Офис на Националната агенция за приходите. За това предупреди днес Божана Илиева, пресаташе на службата. За целта ще бъдат сравнявани декларираните данни за получените през 2009-а година доходи.

Не случайно за ход на проверката е избрана датата 1 май. Ден по-рано изтича последният възможен срок, в който данъчнозадължените физически лица следва да подадат декларация за изплатените от работодателите им суми. Санкцията за не представяне на подобен род данни е до 250 лева за всеки отделен случай, предупреди Илиева. Глоба до 250 лева се налага и ако данните са непълни или неверни.

В справката за изплатени доходи се обявяват лицата, на които през миналата година са изплатени суми по граждански договори,

за наеми, за рента и аренда за ползване на земеделска земя. Същото важи и за внесени за доброволно пенсионно и здравно осигуряване пари. В случай на установени недекларирани доходи, НАП ще изпраща покани до лицата, за да се установи дали се касае за техническа грешка или на некоректно подадени данни.

Междувременно бе оповестено, че повече информация за сроковете за подаване, както и помощ при попълване на данъчни и осигурителни декларации се получава на тел. 0700 18 700 на цената на един градски разговор. Call-центърът на приходната администрация ще работи с удължено работно време - всеки делничен ден от 8 до 18,30 ч., уточни Илиева.

Източник: dgpazar.eu

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини