От х:

Днес в x:

Хасковлии отсвириха свинския грип

Хасковлии пренебрегнаха имунизацията за свински грип

Хасковлии не показаха грам заинтересованост към провежданата безплатна имунизация срещу Свински грип, показа репортерска проверка на Haskovo.net. В уречените часове, от 15 до 18 часа, имунизационните кабинети в бившата военна болница и ДКЦ 1 бяха празни. И да се правят имунизации, те са срещу морбили казаха лекари. В ДКЦ „Свети Георги“ поставянето на ваксините се извършваше в самите кабинети на общопрактикуващите лекари. В първа, втора и трета поликлиника-в специални имунизационни кабинети. На всички места не се появиха желаещи.

Понеделник и сряда, бяха обявени от регионалната здравна инспекция РИОКОЗ, за дни на безплатна имунизация срещу свински грип /N1H1/. За хасково бяха отпуснати 2000 дози от пандемичната ваксина Целвапан /Celvapan/. Същата, която бутна здравния министър Нанев от поста му. Този неин допълнителен ефект, не бе достатъчен за изкуши хасковлии.

Основните възражения срещу ваксината бяха, че е бързо изработена и непроверена. Някои пациенти направо обявиха идеята за „Глупава“ когато личните лекари им посочваха залепените обяви за безплатните ваксини.

Ваксината Целвапан

РИОКОЗ обаче съобщи че ще обяви още дни за безплатна имунизация. Причината то да се извършва централизирано е, че един флакон от Целвапан е предвиден за 10 души и трябва да се използва цялото след отваряне.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини