От х:

Днес в x:

Съучастник в убийството на Тупак има вероятност да не излежава присъдата си

Призналият се за съучастник в убийството на рап легендата Тупак Шакур, Дуейн "Кийф Д" Дейвис, има вероятност да не излежи присъдата си, съобщава онлайн медията Radar.

Въпреки че Кийф призна, че е знаел за убийството пред полицията и медиите, според адвоката му Джейми Райт ако откаже да даде отново показания, може да бъде в негова полза по време на предстоящия процес. По негови думи признанията на клиента му може да не са достатъчни, за да го вкарат зад решетките.

"Обвинението носи тежестта на доказване и тя трябва да е отвъд разумното съмнение, нали? Ако има някакво съмнение, тогава в този момент журито може да каже, че е невинен, а може и да увисне", коментира Райт пред таблоида The Sun. Той допълни, че невинаги защитата е от полза, ако обвиненият заложи на това да не говори. "Понякога съдебните заседатели си изграждат мнение въз основа на това как представяте фактите от инцидента, а не как се опитвате да се защитите." На два пъти, през 2008 г. и 2009 г., Кийф обяснява по време на полицейски разпити, че е знаел за заговора за убийството на Тупак. Твърди се, че в разговорите си с правоохранителните органи той е описал подробно как племенникът му Орландо Андерсън е застрелял рапъра. Кийф също така разказа подробно за убийството на Шакур в мемоарната си книга, както и в интервюта за пресата. Сега заподозреният твърди, че е "измислил всичко това заради пари и слава", докато е изправен пред съда. Адвокатът му признава, че съществува и вероятност съдебните заседатели да гопризнаят за виновен, след като изгледат записите на разпитите му в полицията, които са били дадени като част от споразумение заимунитет. Но не е изключено и да си отиде вкъщи, ако реши да не говори. Припомняме, че през февруари стана ясно, че делото за смъртта на Тупак се отложи първо за месец юни, а след това за ноември. Смята се, че Дейвис е единственият жив човек, който е бил вавтомобила, от който са произведени изстрелите в Лас Вегас на 7 септември 1996 г. От ареста си през септември на Дейвис му бе е наложена гаранция от 750 000 долара.

Източник: http://life.dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини