От х:

Днес в x:

Митко Павлов за новите возила за полицаите: Ние събираме пари за деца, докато МВР си купи нови БМВ-та, част от тях спортни

Общо с 462 мощни автомобила МВР обнови автопарка си, а вчера бяха връчени първите 86 ключа на 15 областни дирекции. На кадрите, които са споделени от пресцентъра на МВР се вижда, че високоскоростните автомобили които са връчени на полицаите са от модела BMW M340i xDrive, което означава, че под капака им работи 3.0-литров бензинов двигател. Миналата година от ведомството обявиха, че предвидената сума за нов автопарк е около 33 745 470 лв. Дали обаче това бе най-спешният разход за държавния бюджет? Публикуваме без редакторска намеса коментарът на журналиста Митко Павлов по случая:

Ние събираме капачки, за да могат децата ни да имат линейки и кувьози. Ние събираме пари за кампании за същите тези деца, по Коледа, Великден или всеки божи ден. Ние псуваме когато ходим по развалени тротоари и с изумление отбелязваме, че новия ремонт на ремонта отново е разкопан, защото някой не е съгласувал нещо с другия. Ние изпадаме в делириум когато пътуваме по пътища в България защото такиви няма.

Ние сме съгласни да се пребием в дупка или аквапланинг, когато пътуваме за лелеяното море или вила, защото може и да псуваме на маса, но морето никой не може да ни го вземе. За нас е важно да пием и да словоблудстваме, но не и да станем и да сме недоволни и изискващи, докато нещо не се промени. Не някой, а нещо. Което ние сме платили. Ние събираме пари за деца, докато МВР си купи нови БМВ-та, част от тях спортни. Лошо няма. Ако бяхме Швейцария. Или Германия.

Но не сме. Въпросът е чисто морален, не ме разбирайте погрешно. Предполагам, че колите са финансирани по проект, предполагам, че са нужни, но има далеч по-нужни пера в тая клета територия, които 20 години чакат нещо да се случи и някой да има топките за промени. Тук ни крадат безогледно, ежедневно. Но си траем. И чакаме заплата. И чакаме новия щат на новия министър. Щот може да влезем и в някой борд. И майната им на другите ще се оправям сам. Ние забравяме бързо.

Забравяме учителите, забравяме лекарите, забравяме себе си. Защото сме заети да чакаме морето. Или поредния повод да се напием. И да забравим. Да забравим, че събираме капачки. И плачем върху поредния пост за събиране пари. За дете. А да се поядосаме ? А да изискваме повечко. За себе си. За другия. За нас си ? Защо сме такива кретени ? Защо сме толкова извратени ? Не разбирам. И явно никога няма да разбера. Заслужаваме си абсолютно всичко. Докато пием ракия. И събираме капачки за кувьоз. Който отдавна сме платили от данъците си.

Но е заминал в нечия административна бяла престилка или костюм. Весел ден ви желая. А в новите БМВ-та на милицията ще има и пост терминали да е по-удобно плащането на глоба. За клиента правим всичко.

 

 

 

 

Източник: FrogNews

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

 • 1
  Хи
  Химена
  34 -5
  16:36, 5 юни 2024
  Браво , много хубаво сте го написали ! 540 i с 400 коня. Представям си хасковски полицай , сержант Чауш Ага от кърджалая как се е поставил вътре и въдворява ред.
Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини