От х:

Днес в x:

Новата метачна машина, закупена от Общината, вече е по улиците на Кърджали

Изображение 1 от 4

    Новата метачна машина, закупена от Община Кърджали, от днес вече е в експлоатация. Сметопочистващата техника бе пусната първо в централната градска част - в района на Градската градина и пешеходното пространство пред сградата на общинска администрация.

    Тя е една от общо четирите машини, които Община Кърджали закупи за нуждите на общинското предприятие „Озеленяване, благоустройство и чистота“. 

    Метачната машина и багер – товарач за почистване на нерегламентирани сметища бяха приети лично от кмета Ерол Мюмюн на 10 май, а до края на юни се очаква да бъдат доставени многофункционална почистваща машина с метачно устройство с всмукател и сметосъбиращ бункер и нов товарен автомобил – камион.

    Сметопочистващата и сметосъбиращата техника е необходима на Общината за събиране и транспортиране на дървесни и зелени отпадъци от паркове, алеи, тротоарни площи и места с обществено предназначение.

    „Смятаме, че с новата техника ще подобрим качеството на услугите по сметосъбиране и сметопочистване, които предлагаме.“, посочи кметът на община Кърджали Ерол Мюмюн.

    Общата стойност на новозакупената техника е 980 000 лева.

    Това съобщиха от ПРесслужбата на Общинска администрация-Кърджали.

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

    Още новини

    Последни новини