От х:

Днес в x:

Новата метачна машина, закупена от Общината, вече е по улиците на Кърджали

Изображение 1 от 4

  Новата метачна машина, закупена от Община Кърджали, от днес вече е в експлоатация. Сметопочистващата техника бе пусната първо в централната градска част - в района на Градската градина и пешеходното пространство пред сградата на общинска администрация.

  Тя е една от общо четирите машини, които Община Кърджали закупи за нуждите на общинското предприятие „Озеленяване, благоустройство и чистота“. 

  Метачната машина и багер – товарач за почистване на нерегламентирани сметища бяха приети лично от кмета Ерол Мюмюн на 10 май, а до края на юни се очаква да бъдат доставени многофункционална почистваща машина с метачно устройство с всмукател и сметосъбиращ бункер и нов товарен автомобил – камион.

  Сметопочистващата и сметосъбиращата техника е необходима на Общината за събиране и транспортиране на дървесни и зелени отпадъци от паркове, алеи, тротоарни площи и места с обществено предназначение.

  „Смятаме, че с новата техника ще подобрим качеството на услугите по сметосъбиране и сметопочистване, които предлагаме.“, посочи кметът на община Кърджали Ерол Мюмюн.

  Общата стойност на новозакупената техника е 980 000 лева.

  Това съобщиха от ПРесслужбата на Общинска администрация-Кърджали.

  Източник: Kardjali.bgvesti.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта

  Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

  Още новини

  Последни новини