От х:

Днес в x:

Мобилният събирателен пункт за опасни отпадъци ще бъде на територията на град Перник за седми път на 30.04.2024 г.

Мобилният събирателен пункт за опасни отпадъци ще бъде на територията на град Перник за седми път на 30.04.2024 г. /вторник/ от 10.00 до 13.00 часа на адрес: гр. Перник - Център, ул. „Физкултурна" (паркинга до Регионален исторически музей) и от 13.30 до 16.30 часа в кв. Изток, ул. „Благой Гeбрев" (пред административен център "Изток").

Домакинските отпадъци, които перничани ще могат да изхвърлят, са фармацевтични продукти (лекарства с изтекъл срок на годност), мастила и замърсени опаковки, домакински препарати и химикали, лакове и бояджийски материали, живак и живак съдържащи уреди и други.
Със сключването на договора с предмет на действие „Организиране на мобилни събирателни пунктове за приемане за последващо третиране на опасни битови отпадъци в две кампании“ Община Перник стана част от функциониращата от 2014г. Национална система за разделно събиране и третиране на опасни отпадъци от домакинствата.
С предаването на опасните отпадъци в мобилния пункт ще се ограничи попадането им в общите битови отпадъци и замърсяването на околната среда.

Източник: Perunik.COM

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини