От х:

Днес в x:

БЧК-Смолян раздава помощи на нов адрес. Вижте къде

Почти двойно са се увеличили семействата, които тази година получават пакети с хранителни продукти от БЧК по програма "Подкрепа" на Европейския съюз. За цялата Смолянска област те вече са 11 094. Раздаването на помощите продължава до 7 юни.Като цяло в Смолянска област бенефициентите, които получават по 1 пакет с 15 продукта са 10627 и за 467 многодетни семейства са предвидени два пакета с по-голямо количество от същите продукти. Раздават се олио, брашно, захар, варива, рибни, месни и зеленчукови консерви.
" Първо ще раздадем хранителните продукти, до към средата на август най-вероятно ще се раздават санитарните продукти, които са за дома и за лична хигиена" каза Мария Делева - директор БЧК-Смолян:
В община Смолян на подпомагане подлежат общо 2843 лица и семейства. Само в града са около 1400 и голяма част от тях все още не са получили хранителните си пакети. Според доброволците от БЧК една от причините е сменената локация на пункта, за която много хора не знаят.
Тя  се намира в  квартал Райково,  по пътя за Дунево, в т.н блок на Исата. Пунктът работи от 9.30 часа до 16.30 часа.
Предстои раздаването на хранителните пакети на хората от селата на общината.
По програма "Подкрепа" предстои и сформирането на клубове "Здраве", където получилите хранителни продукти ще имат беседи, свързани със здравните им права.
Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини