От х:

Днес в x:

Жените са по-умни от мъжете

Интелектуалната битка на половете най-накрая приключи и резултатът едва ли ще зарадва мъжете, тъй като не е в тяхна полза. Данните от ненаучен експеримент, базиран върху популярната игра тип викторина Trivial Pursuit, показват, че жените са по-умни от представителите на силния пол, пише в. "Дейли експрес", цитиран от БТА.

Преди пет месеца авторите на играта са организирали онлайн версия в глобален мащаб на девет езика. Били са зададени и получени 15 121 731 въпроса и отговора. В битката са участвали Англия, Франция, Германия, Испания, Холандия, Финландия, Норвегия, Швеция и Дания.

За да се ограничи рискът от измама, времето за отговор на въпросите е било сведено до 20 секунди.

Балансът на силите нееднократно се е променял в хода на битката между двата пола, но в крайна сметка победата е била присъдена на жените. Те са отговорили вярно на 4 088 139 въпроса, докато мъжете са дали 4 077 596 правилни отговора. 

Въпросите си били от различни области - развлечение, наука, природа, спорт, отдих, история, изкуства, литература, география, народи.

"Поздравяваме жените, които се пребориха за трудната победа", казва Катрина Лайнс, маркетингов мениджър на играта Trivial Pursuit.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини