От х:

Днес в x:

Кърджалийската ковачница на кадри за строителния бранш с достойно представяне на Националното състезание „Най-добър млад строител”

Достойно представяне постигна отборът на ПГ по строителство „Христо Смирненски“ град Кърджали на Регионалния етап на Националното състезание „Най-добър млад строител“, което се проведе в град Ямбол.

Престижното състезание е организирано от Министерството на образованието и науката с партньори – Камара на строителите в България, Кнауф България ЕООД, Мегахим АД, Хенкел България ЕООД и Винербергер България ЕООД.

Участници в състезанието бяха ученици от Професионални гимназии по строителство от градовете – Кърджали, Бургас, Сливен, Стара Загора, Ямбол, Хасково, Казанлък и Смолян.

Най-добрите млади строители премериха сили в следните дисциплини:

„Мазилки, шпакловки и бояджийски работи“;
„Облицовки и настилки“;
„Зидарии“;
„Сухо строителство“.

Отборът от ПГ по строителство „Христо Смирненски“ град Кърджали, се класира на следните места:

Беркай Мурад и ЗиналЗинал – 4 място в дисциплина - „Зидарии“;
Гергана Ушева – 6 място в дисциплина – „Мазилки, шпакловки и бояджийски работи;
Деян Чаушев – 7 място в дисциплина – „Облицовки и настилки“.

Комисията бе очарована от подготовката на нашите участници, под ръководството на инж. Андрей Димитров, учител, теоретично обучение в ПГ по строителство „Христо Смирненски“ град Кърджали и припомни на аудиторията, че строителите от кърджалийския регион са едни от най-търсените и квалифицирани кадри в бранша.

През предстоящата  учебна  2024/2025 година,  гимназията очаква своите нови възпитаници в специалностите „Строителство и архитектура“ и „Интериорен дизайн“. Специалността „Интериорен дизайн“ е нова за училището и региона.

Това съобщиха от ръководството на гимназията.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини