От х:

Днес в x:

„Музикален калейдоскоп“ представи новооткрити музикални таланти от община Хасково

Изображение 1 от 6

  Новооткрити таланти представиха музикалните ателиета по проект АРТкрафт, съобщиха от Община Хасково.

  В продължение на три дни дейност „Музикален калейдоскоп“ гостува в три села от община Хасково. С изпълнения пред местната публика и изложба „Аз-художникът“ се поставя творческият финал на един от най-мащабните арт-проекти, по които работи Община Хасково. АРТкрафт е уникална по рода си колаборация между Община Хасково, ДКТ „Иван Димов“ и Алианс за регионално сътрудничество и развитие в партньорство с NORTH Consulting ehf., Iceland. Проектът се финансира по Програма „Културно предприемачество, наследство и сътрудничество“.

  Днес в село Манастир гостуването на децата-музиканти се превърна в истински празник. Хората от селото се насладиха на изпълнения на цигулка и гайда. Най-малкият талант, открит в рамките на АРТкрафт, е гайдарят Станимир Хаджиев - второкласник, за когото вече няма тайни в музиката. А кулминацията в концертната програма беше изпълнението на Ерай Али от село Манастир. Деветокласникът само от три месеца свири на цигулка, но вече впечатлява с таланта си.

  Заместник-кметът на община Хасково Динко Тенев поздрави децата и техните музикални ръководители. Той благодари най-вече на родителите, че са отгледали и възпитали ученолюбиви деца. Динко Тенев пожела успех на музикалните педагози-откриватели на талантите на Хасково.

  В музикалните калейдоскопи на АРТкКрафт са обхванати общо 70 деца от хасковските села Динево, Манастир, Малево, Войводово, Орлово и Мандра. Целта на проекта АРТкрафт е децата да се запознаят с изкуството, да изберат музикален инструмент и да развият таланта си. Преди село Манастир, децата от музикалните школи гостуваха на село Войводово. Днес „Музикален калейдоскоп“ ще бъде в читалището в село Орлово, където от 16 часа бъдещите музикални звезди на България ще изпълнят най-доброто от репертоара си.

  Източник: Haskovo.NET

  Видеа по темата

  Facebook коментари

  Коментари в сайта

  Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
  Последни новини