От х:

Днес в x:

Zа Русия беZ любов и омраZа*. България им е Башкирия

Няколко реплики срещу руската пропаганда у нас

Да обичаме ли Русия, или да я мразим? Нито едното, нито другото. Русия си е отделна държава със свои собствени интереси. И нейните интереси, в повечето случаи в историята, не са съвпадали с българските. Не съвпадат и днес.

* Z идва от Клуб Z. Само и единствено!

Ето какво каза анализаторът Боян Чукове пред БНР. В интервю за Петър Волгин, разбира се.

„Започва все по-дълбоко разминаване между интересите на САЩ и на държавите от НАТО. Виждаме, че САЩ започват бавно и постепенно да се изтеглят от Европа“.

Това е мечта за всички русофили, но и доста спорно твърдение. Първо, дори Доналд Тръмп - ако бъде избран за президент - наистина да иска САЩ да се изтеглят от Европа тази държава не е евразийска деспотия като Русия - и като България при управлението на ГЕРБ - в която вождът решава всичко. В САЩ има солидни институции и те могат да се противопоставят ефективно на Тръмп, нещо което ясно се видя в първия му мандат.

Второ - основното искане на Тръмп е европейските страни да започнат да си изпълняват ангажиментоте по договора и да отделят 2% от БВП за отбрана. Включително България. И това е справедливо искане, договорите трябва да се спазват.


Може да се мисли дори за по-голям процент, с оглед на заплахата, която идва от Русия. Сигурно е, че ако се започне такъв дебат в България и Чуков, и Волгин, ще бъдат против.

Но ето още какво каза анализаторът Чуков:

„Да, руснаците са за мир, но като се имат предвид условията за взаимна сигурност, която ще трябва да осигурят и двете страни. Условия, които бяха много ясно формулирани една година преди специалната военна операция от заместник-министъра на външните работи на РФ Сергей Рябков, който заяви, че НАТО трябва да се върне в своите позиции от 1997 г.

В преговорите със САЩ Русия ще настоява НАТО да не се разширява на изток“.

Г-н Чуков, както и г-н Волгин, очевидно не виждат нищо нередно в това зам.-министъра на външните работти на Русия да решава съдбата на народите от Източна Европа. Двамата господа, очевидно, са съгласни България отново да попадне в руско робство, в каквото беше от 1944 до 1989 г.

И от което се освободи почти напълно, след като влезе в ЕС и НАТО. Защото връщането на НАТО в границите му от 1997 г. означава точно това – България и цяла Източна Европа отново да бъдат газени от миризлив руски ботуш.

И тази отвратителна руска пропаганда се лее от ефриа на БНР. На общественото радио, което се издържа с парите на българските данъкоплатци.

Чуков, оказва се, е бил и част от група наблюдатели на изборите в Русия - в град Уфа, Башкирия. Той сподели своите впечатления от видяното.

„Активността на изборите в Башкирия беше изключително висока - 83,73%. Нещо, което е безпрецедентно даже в рамките на Руската федерация. За Владимир Путин там гласуваха 90,09%. Говорих със съвсем случайни хора и не чух нито един от тях да се оплаква от нещо, не каза, че е против този начин на гласуване, че е против управлението на Руската федерация“.

Вероятно е имало хора, които да се оплакват от Путин, но вече ги няма. Така, както се случи с много други опозиционери на диктаторския режим.

На г-н Чуков и г-н Волгин България им е Башкирия. Да посрещнем Путин с хляб и сол и после да не се оплакваме, докато ни смазва.

И всеки, който е против България да е Башкирия, за тях, най-вероятно, е национален предател.

 

Източник: ClubZ

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Случаен виц

Последни новини