От х:

Днес в x:

12 души задържани при акция на антимафиотите за престъпления с културни ценности

    12 души са задържани за престъпления с културни ценности при мащабна акция на ГД „Борба с организираната престъпност“, съобщиха от МВР.

    Специализираната операция е проведена на територията на София и областите Варна, Стара Загора и Благоевград, съвместно с Окръжна прокуратура- Благоевград. След продължително разследване, в хода на което са събрани данни за противозаконна дейност на организирана престъпна група за търсене, държане, отчуждаване и трафик на движими културни ценности, са претърсени 14 адреса. а От местата се иззети над 500 предмета, носещи белези на културни ценности. Сред тях са тракийски шлем, антични златни накити от 4-3 век пр.н.е. с общо тегло около 400 грама от 22 -каратово злато. Иззети са и античен шлем от Източна Азия, приблизително от 2-ри век пр.н.е. и две антични златни обици. Назначени са експертизи за установяване на автентичността им. Установено е също договаряне на продажба и трафик на античния шлем и обеците срещу значителна сум

    На претърсените места антимафиотите са открили и незаконно притежавано гладкоцевно огнестрелно оръжие и множество боеприпаси от различен калибър, 9800 евро, 18 мобилни телефона, 5 металотъсача, лаптоп и множество флаш памети.

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

    Още новини

    Последни новини