От х:

Днес в x:

Склонни ли сме към надебеляване според зодиака

Изследователи от университета в щтата Айова, САЩ, твърдят, че можем да определим с легкота трябва ли човек да се ограничава в хранене според зодиака. Последният показва също така и основните причини за натрупване на излишно тегло, съобщава Здравое.

Стихията Огън - Овен, Лъв, Стрелец

Представителите на този знак се характеризират с емоционалност и избухливост. Храносмилателната система при тези хора работи нормално, което им позволява бързо да усвояват храна, като по този начин не натрупват излишни килограми.

Стихията Въздух - Близнаци, Везни и Водолей

Представителите на тази стихия са най-възприемчими на външните условия, поради тази причина когато са гневни, огорчени или в лошо настроение, те обичат да преодоляват ситуацията с помощта на храната. Близнаците, Везните и Водолеят обаче могат да се контролират и надебеляват изключително рядко.

Стихията Вода - Рак, Скорпион и Риба

Представителите на тези знаци са малко по-емоционални от въздушните зодии, поради тази причина и са по-склонни към преяждане. Водните знаци също така често спазват различни диети и приемат хранителни добавки. Доколкото представителите на стихията Вода са много чувствителни към критиката на околните, те често страдат от неувереност в себе си. Хората от тези зодии трябва още от ранна възраст да наблюдават теглото си, доколкото вече в зряла възраст те са изложени на висок риск от затлъстяване.

Стихията Земя - Телец, Дева и Козирог 

Представителите на тази стихия се характеризират с търпеливост, издържливост и упорит характер. На тях им е по-лесно да се придържат към здравословен начин на живот. Наедно с това те са склонни обаче към напълнява. На цената на малко усилия те могат с лекота да се избавят от натрупаните излишни килограми. Надебеляването при представителите на зодия Телец, Дева или Козирог е резултат от заседнал начин на живот, склонност към преяждане и нередовни физически упражнения.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини