От х:

Днес в x:

Започнаха тържествата по повод Деня на артилерията

  Тържествата по повод Деня на Ракетните войски и Артилерията на Българската армия (11-ти март), 96 години от създаването на 4-ти Артилерийски полк – Асеновград и 111 години от Балканската война и Одринската епопея и овладяването на Одринската крепост, започнаха от днес.

  В казармения район на полка в Асеновград бяха наградени отличили се военни и цивилни служители.

  Зам.-кметът на общината инж. Петър Петров и командирът на военното поделение полк. Красимир Ташев връчиха грамоти и предметни награди (книги) за постигнати отлични резултати по време на изпълнение на ежедневната учебна и бойна дейност.

  Церемонията продължи пред паметника на загиналите в Балканската и Междусъюзническата войни от 1912 г./1913 г., където бяха поднесени венци и цветя в знак на признателност пред паметта на артилеристите, дали живота си за свободата и обединението на България.

  Тържественият ритуал в днешния ден завърши с празничен молебен, отслужен от свещеници от Асеновградска духовна околия, пред параклис „Св. Георги - Победоносец”, разположен в казармения район на 4-ти Артилерийски полк - Асеновград.

  Празникът ще бъде отбелязан и в самия ден – 11-ти март.

  От 10:00 ч. на пл. „Акад. Николай Хайтов“ слово ще произнесе командирът на 4-ти Артилерийски полк – полк. Красимир Ташев.

  Ще бъдат прочетени поздравителни адреси и връчени предметни награди на военнослужещи. В края на официалната част представителните блокове от 4-ти Артилерийски полк ще преминат в тържествен марш.

  Източник: Asenovgrad.NET

  Видеа по темата

  Facebook коментари

  Коментари в сайта

  Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
  Последни новини