От х:

Днес в x:

Американските градове, които ще ви платят до 15 000 долара, за да се преместите там

Освен парични стимули се предлагат и други примамливи бонуси, дори вечеря с кмета присъства в офертите

Животът в Съединените щати е доста скъп. Между привидно вечната инфлация, високите лихвени проценти и прекомерните разходи за здравеопазване, много американци търсят начини да увеличат доходите си.  Един вариант набира сила - оферти за преместване, предлагани от някои по-малки градове в САЩ за привличане на нови жители.

Тези програми привличат работници с финансови стимули и други предимства. Няколко от най-изгодните оферти достигат петцифрени цифри, съобщава Си Ен Ен.

Според MakeMyMove.com, онлайн пазар, свързващ работещи от разстояние с места, които правят оферти в САЩ, броят на градовете, предлагащи такива стимули, се е увеличил повече от два пъти през последните години, но някои оферти обаче вече са приключили.

CNN Travel предлага подборка на градовете в САЩ, които предлагат примамливи оферти, за да се преместите там.

Тълса, Оклахома

Когато стартира през 2018 г., Tulsa Remote стана първата по рода си програма, предлагайки на дистанционни работници и предприемачи $10 000, за да се преместят в южно-централния град на САЩ за една година.


Снимка: iStock by Getty Images


В момента са отворени заявления, а целта на програмата е да осигури още 4.000 нови жители до 2027 г. Кандидатите трябва да са навършили 18 години, да са живели извън Оклахома поне една година преди да кандидатстват и да се преместят в Тълса в рамките на 12 месеца след одобрението.

Западна Вирджиния

С пет участващи общности, Ascend West Virginia е публично-частна инициатива с впечатляващо портфолио. Нейни основатели са Брад Д. Смит, родом от Западна Вирджиния, бивш изпълнителен директор на софтуерната компания Intuit, и съпругата му Алис.


Снимка: iStock by Getty Images


Сега, в своята трета година, програмата предоставя на отговарящите на условията получатели парични стимули от $12 000 ($10 000 през първата година, допълнителни $2 000 през втората), както и предимства на открито като безплатни пропуски за скално катерене, спускане с циплайн и голф за да изследвате суровите пейзажи на Западна Вирджиния, както и достъп до безплатни коуъркинг пространства.

Пълният пакет за преместване се оценява на повече от 20 000 долара и към днешна дата са получени повече от 42 500 заявления.

Индиана

Индиана е един от най-амбициозните щати, когато става въпрос за привличане на нова вълна от работници с финансови пакети и предимства за преместване.

Според MakeMyMove десетки градове и региони са създали пакет от стимули и към 2023 г. около 340 домакинства са се преместили в Индиана чрез платформата.

Пакет, оценен на 15 000 долара в Нобълсвил, предградие на Индианаполис, включва 5 000 долара субсидия за преместване, безплатен голф на две игрища и кафе с кмета.

Междувременно в Евансвил квалифицираните кандидати могат да се възползват от стимул от $7200, който включва $5000 в брой, пропуски за музеи и едногодишно членство в най-старата градска старорастяща гора в САЩ.

Топика, Канзас

Choose Topeka започна през 2019 г., предлагайки на кандидатите до $15 000 стимули чрез финансиране от работодател. Оттогава повече от 6000 души са кандидатствали, като близо 150 късметлии новодошли са избрани да се преместят в щата Слънчоглед.


Снимка: iStock by Getty Images


За разлика от някои програми за стимулиране, Choose Topeka не се фокусира само върху работещи от разстояние. Преходни ветерани, хора, които наскоро са напуснали военна служба, и „Бумеранги“ - бивши жители на района на Топека, които искат да се върнат в окръг Шоуни - всички те отговарят на условията за 5000 долара директни стимули, ако приемат предложение за работа в Топека с минимална заплата от 50 000 долара.

От получателите се изисква да останат поне една година. Но впечатляващите 95% от тях остават в дългосрочен план, според Робърт Рос, старши вицепрезидент по маркетинг и комуникации в GO Topeka, агенцията за икономическо развитие в окръг Шоуни, която администрира програмата.

„Хората харесват колко достъпна и приятелска е нашата общност“, казва Рос. „С около 175 000 жители в Топека, градът е много лесен за ориентиране и получателите бързо научават, че „приятно в Средния запад“ е начин на живот тук."

Кентъки

Ако обмисляте преместване в щата Блуграс, имате много места, от които да избирате: Според MakeMyMove в момента има осем града, които набират нови работници.

Пакетът от $8800 за преместване в Мейфийлд и Грейвс Каунти включва $5000 в брой, както и много други предимства, сред които и обяд с кмета, и безплатна месечна доставка на яйца.

Няколко града също включват бонус от $2500 в допълнение към $5000 в брой за работници, които водят съпруг, който ще работи на местно ниво в здравеопазването или образованието.

Шолс, Алабама

Жадувате доза южняшко гостоприемство за следващата си глава от живота? В район, известен като Shoals, който обхваща четири основни града и два окръга в северозападния регион на Алабама, програма, наречена Remote Shoals, предлага на квалифицирани работници до $10 000.

Допустимите кандидати трябва да са самостоятелно заети лица или дистанционни служители на пълен работен ден извън окръзите Колбърт и Лодърдейл, да правят $52 000 или повече годишно и да се преместят в района на Shoals в рамките на шест месеца след като бъдат избрани.

Рочестър, Ню Йорк

Дистанционните работници, които не се интересуват да хапнат от Голямата ябълка, могат да се обърнат към Рочестър, чиято програма Greater ROC Remote предлага 10 000$ безвъзмездни средства и стимули (плюс още 9 000$ за безвъзмездни средства за закупуване на жилище).


Снимка: iStock by Getty Images


Програмата приветства първите си получатели през април 2022 г. Целта е да се привлекат около 600 участници (без членове на семейството) за три години. За да отговарят на условията, кандидатите трябва да живеят на повече от 300 мили от центъра на Рочестър или в който и да е друг щат с изключение на Ню Йорк, да имат напълно дистанционна работа и да са навършили 18 години.

Кандидатите, поканени на интервю, също имат право да посетят Рочестър лично, с разходи до $500 и $750 за двойка, подлежащи на възстановяване.

Аляска

The Last Frontier е най-рядко населеният щат в САЩ, с третото най-малко население, което се движи около 700 000 за последното десетилетие. Но вместо да предоставя парични стимули за потенциални жители извън щата, Аляска вместо това предоставя на онези, които вече са в нейните граници, годишна сума от своя постоянен дивидент на фонда или PFD.

Сумата е променлива всяка година в зависимост от това какво предоставя правителството. Но през 2022 г. всеки жител е получил $3284 - най-високата сума досега по програмата. През 2023 и 2024 г. обаче тази цифра спадна до 1312 долара.

За да имате право на PFD, трябва да живеете в Аляска цяла календарна година, преди да кандидатствате. Освен това трябва да планирате да останете там за неопределено време. Прилагат се и други квалификационни критерии. Кандидатурите се приемат от 1 януари до 31 март.

Мичиган

Бъдещи студенти или наскоро завършили, щатът на Големите езера, това е за вас: Приблизително 350 стипендии и стажове са готови за грабване в програмата The Michigander Scholars, която е предназначена да привлича таланти за процъфтяващите индустрии за електрически превозни средства, мобилност и полупроводници в щата.

Годишната програма присъжда стипендии, вариращи от $5,000 до $10,000 на квалифицирани получатели, които завършат стаж и/или приемат работа на пълен работен ден в индустрии, включително компютърна техника, електроника, разработка на софтуер или процесно инженерство. Има някои условия, разбира се: Работата или стажът трябва да идват от участваща компания и получателите трябва да се ангажират да останат в Мичиган поне 12 месеца.


Снимка: iStock by Getty Images


 

 

 

Източник: trip.dir.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини