От х:

Днес в x:

Ученици от ПМГ наблюдаваха демонстрация на залавяне на престъпник

    Полицаи от Хасково разказаха на ученици за вредата от дрогата и демонстрираха кръвен тест за алкохол и изследване на дрога във вещество.

    Превантивна кампания сред ученици от 8 клас на Природо-математическата гимназия „Акад. Боян Петканчин“ в Хасково бе проведена днес в полицейското управление. Освен, че бяха запознати с темата по превенция на наркотичните вещества от Инспектор детска педагогическа стая и видовете рискове, с които се сблъскват младите хора, децата видяха на живо демонстрации с дрегер тестове.

    Те посетиха сектор „Научно-техническа лаборатория” в областната дирекция, където експертите им демонстрираха изследване на алкохол в кръв чрез газов хроматограф и подобно за наличие на наркотично вещество.

    Децата видяха нагледно как се прави полицейска регистрация чрез снемане на отпечатъци.

    За финал посетиха тренировъчната зала на звеното за тактически действия, за да разберат как се залавя опасен престъпник.

    На демонстрациите присъства директорът на Областната дирекция на МВР Хасково старши комисар Чавдар Георгиев, който изрази надежда, че след завършване на образованието си и получаване на нужните им компетенции част от младите хора след ще се влеят в редиците на МВР.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

    Още новини

    Последни новини