От х:

Днес в x:

„Изтекли“ секретни документи на Кремъл: Русия се готви да потопи света в кръв. На кои съюзници разчита Путин?

Сценарий за започване на световна война съдържат секретни документи, част от които са „изтекли“ от Кремъл към две чужди разузнавателни служби. По нареждане на Владимир Путин веднага е започнало разследване по какъв начин се е случило части от тайния план са се окажат във „вражески ръце“. Това съобщиха за Фрог нюз дипломатически източници от Москва.

Сценарият предвиждал в края на февруари 2024 г. да започне офанзива по провеждане на провокативни действия спрямо „колективния Запад“ и конкретно към страни от НАТО. Русия ще използва пропагандна вълна за засилване на страха от вражеско нападение „срещу руския народ“ и ще мобилизира 200 000 души.


Военният експерт и анализатор Олег Жданов коментира по Канал 24 за „ужасен план на Путин“, който предвижда провокации срещу НАТО чрез Полша, за да започне масов въоръжен конфликт в света.


През пролетта руската армия планира да започне масирана офанзива в Украйна, за да изтласка украинската армия, която си върна над 30% от окупираните територии. В изтекли секретни документи се говорело също за създаване на конфликтни зони в Черно море и по границите с държавите от Прибалтика, както и с Финландия. Ще се разчита на диверсионни действия, в това число и постановки с руски военни, облечени в униформи на армии от съответните вражески държави. По този начин НАТО ще бъде обвинено в агресивни действия, а Москва ще повдигне въпроса в ООН.


В унисон с планираните „специални операции“ бившият президент на Русия и настоящ зам.-шеф на Съвета по отбрана Дмитрий Медведев се изцепи преди ден: „НАТО ни заплашва и ще последва апокалипсис. Франция, Великобритания и Германия да внимават, а Макрон, Сунак и Шолц са патологични лъжци, които ще бъдат сурово наказани“.

Предвидени били невиждани досега като мащаб „други (нови) форми на хибридна война“.


От секретните планове на Путин става ясно, че се предвижда важна роля и за Северна Корея и Иран, които подкрепят милитаристичната политика на Кремъл. Стратегически това лило обосновано с това, че Северна Корея ще взриви район, в който са Южна Корея, Япония и дори Австралия. Иран от своя страна ще подпали военни действия в Близкия Изток и ще изолира по такъв начин Израел и дори Турция от обединени действия на страните от НАТО.


Като разервен вариант е залегнал сценарий, при който Русия ще прехвърли войски и ракети със среден обсег в Калининград, а през есента ще провокира провокиран „граничен конфликт“ в Сувалкския коридор между Беларус и Калининградска област, което ще доведе до безредици. Там важна роля ще изиграе беларуския диктатор Лукашенко. На извънредно заседание на Съвета за сигурност на ООН Русия ще обвини Запада в агресия срещу страната. Нещата могат да стартират от Полша, към която Кремъл изпитва особено чувства заради огромната подкрепа на Варшава за Украйна. Вече са опитвани провокации с руски хеликоптери, които са навлизали в полското въздушно пространство, както и с двете ракети неотдавна, уж случайно попаднали в Полша и убили двама души. Командването на НАТО и Полша засега запазват самообладание и не се хващат на руските подлости.

Последният доклад на руското Главно разузнавателно управление на въоръжените сили (ГРУ), подписан от шефа ген. Анатолий Гуляев, посочва Великобритания като най-актуален враг на Москва в последно време. В тази връзка била разработена схема по какъв начин руската пропаганда и „специални действия“ да достигнат до острова.

На свой ред шефът на външното руско разузнаване Наришкин твърди, че западните тайни служби подготвят активно украински диверсионно-разузнавателни групи (ДРГ) за извършване на провокации на руска територия и най-вече в руските атомни електроцентрали (АЕЦ) и заводи за въоръжение и военна техника. Той уточни, че британската MI6 (Secret Intelligence Service) в момента се занимава основно с обучението на украински диверсанти.


Дмитрий Медведев не остава назад: „Войната със Съединените щати за Аляска е „неизбежна“. , казва заместник-председателят на руския Съвет за сигурност Дмитрий Медведев. „Според представител на Държавния департамент на САЩ Русия няма да си върне Аляска, която беше продадена на американците през 19 век. Е, така да бъде. Ние обаче очакваме да си върнем Аляска. Сега войната е неизбежна“.


В Русия вече цяла година прокремълски медии тръбят, че Путин е подписал указ, с който продажбата на Аляска на САЩ се определя като „незаконна“. Твърдението се базира на декрет на Ленин от 1918 г., с който вождът на Октомврийската революция/преврат обявява всички договори и съглашения от царско време за незаконни и невалидни.


Медведев, който обикновено изрича на глас това, което Путин премълчава, преди дни заплаши за пореден път, че няма никакъв проблем Украйна да бъде ударена с ядрени ракети. Това се отнасяло и за Великобритания и въобще за „цялата цивилизация“. „Нямаме нужда от свят без Русия“, отсече Медведев.

 

Източник: frognews

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    То
    този жалък червей
    4 -4
    14:07, 8 фев 2024
    Този убиец какво си въобразява ... долна твар ...няма ли кой да му види сметката
Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини