От х:

Днес в x:

Хасково е в грипна епидемия от 1 февруари

Област Хасково е поредната, в която се обявява грипна епидемия, съобщиха тази вечер от Министерството на здравеопазването. Временните противоепидемични мерки влизат в сила от 1 февруари и ще важат до 5 февруари. Те включват преустановяване на плановите консултации на здрави бременни жени и деца; профилактичните прегледи и задължителните имунизации и реимунизации. Провеждане на стриктен ежедневен филтър в детските ясли, градини и училища и забрана на свижданията в лечебните заведения за болнична помощ и социални институции за деца и възрастни, са също част от мерките.

По-рано през деня от Регионалната здравна инспекция посочиха, че има предложение и да се преустанови присъственото обучение за  учениците. Засега обаче няма потвърждения за прилагане на тази мярка.

Вече в няколко области, сред които Пловдив, а от днес и в Бургас, София-област и Ямбол е взето решение учениците да не ходят на училище между 1 и 5 февруари. От утре същата мярка влиза в сила за Варна и Пазарджик отново до 5 февруари, както и за Перник, но в срок до 9 февруари.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

 • 1
  Су
  Сурва
  19 -8
  06:58, 31 яну 2024
  Ще кажеш,че все едно е настъпил мор!
 • 2
  Ха
  Хампито
  6 -8
  08:56, 31 яну 2024
  От глупостта и човешката лудост спасение няма.Другарю Ким моля те натисни червения бутон
 • 3
  До
  До тоя с ********
  8 -4
  09:25, 31 яну 2024
  Вместо ****** човек предлагай презервативи доста фекалопитек не трябва да се размножава
Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини