От х:

Днес в x:

КРИБ в Кърджали постави началото на традиционни срещи с кмета,Ерол Мюмюн-стягайте се,ще мирише на асфалт!

Изображение 1 от 3

  Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България и нейната структура в Кърджали постави началото на традиционни срещи с кмета на общината Ерол Мюмюн и представители на неговия екип.Инициативата бе подкрепена и от ръководството на Асоциацията по туризъм „Перперикон”.

    Нашите проблеми,са и проблеми на градоначалника. Без кмета в града не може да стартира сериозен инвестиционен проект. Надяваме се срещите да станат традиционни.Това каза в приветствието си председателя на КРИБ и Асоциацията по туризъм „Перперикон” Фахри Идриз, който бе домакин на проявата. Той връчи на Ерол Мюмюн десетки въпроси от членовете на двете организации.

   Тук присъстват над 70 представители на фирми и неправителствени организации. Това, което ги вълнува ще намери адекватен отговор. Поставяме началото на ползотворно партньорство, отбеляза в експозето си кметът Ерол Мюмюн.Той бе категоричен,че както бизнесът има нужда от Общината,така и Общината има нужда от бизнеса за да върви напред и нагоре. Той подчерта, че от специално внимание се нуждае малкия и среден бизнес, който е гръбнака на икономиката в общината. Създаването на работни места, е ключ към решаването на демографския проблем. Само така може да привлечем младите хора, посочи Ерол Мюмюн. Градоначалникът бе категоричен,че ще брани интереса на бизнеса в общината от нелоялна конкуренция на външни инвеститори. Хляб ще има за всички, врече се кметът. Той призова присъстващите:Стягайте се,тази година ще мирише на асфалт! Благодарение на председателя на Парламентарната група на ДПС Дилян Пеевски са осигурени средства в бюджета за много проекти. Заделени са 23 млн.лева за асфалтирането на 17 улици; 19 млн.лева за 5 общински шосета; 6 млн.лв. за благоустрояване и инфраструктура във кв.”Възрожденци”; 4 млн.лв.за ремонт на Младежкия дом.Очакват се пари за санирането на 8 жилищни сгради и 5 обществени сгради,изграждане на спортни площадки на 7 училища; водоснабдяване и канализация на 3 населени места, отбеляза Ерол Мюмюн. Моето желание е местния бизнес да поеме реализацията на проектите. Това е година на инвестициите и проектната готовност, подчерта градоначалника.

  Текст и снимки:Георги Кулов

  Източник: Kardjali.bgvesti.NET

  Видеа по темата

  Facebook коментари

  Коментари в сайта

  Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
  Последни новини