От х:

Днес в x:

19 °C

Борисов: Няма да пипаме данъците, ще натискаме за заплатите

По-високи заплати срещу замразени данъци - предложението към работодателите дойде от премиера Бойко Борисов. Той беше патрон на на юбилейния Пети годишен бал на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България, на който бяха връчени най-авторитетните за бизнеса награди „КРИБ – Качество, Растеж, Иновации от България”.

Държавата била стабилна, бизнесът също. За да има качествена работна ръка обаче трябвало и високо заплащане, подчерта премиерът.

„Изключително съм впечатлен от заводите – високоиндустриални, високотехнологични. За да има работници, доходите трябва да се вдигат. Ще ви натискаме за заплатите. Това няма да се сърдите. На нас може да разчитате – данъците няма да ги вдигаме”, обеща премиерът. 

Нямало да се вдигат данъците, но и нямало да има безплатен популизъм предупреди още Борисов.

„В политиката популизмът стигна дотам, че всеки се надпреварва, дори либералните ДПС, да говорят за безплатни неща, непрекъснато. Безплатни неща няма в живота. Безплатното за едно означава по-високи данъци за онези, които работят.  Инвестициите, стабилността е, защото ние държим тези прогнозируеми данъци и ще ги държим докрай. Какво значи безплатно. Няма безплатно”, заяви Борисов. „Що за популизъм див се разви? Всеки излиза и вика да е безплатно всичко. Защо БСП, ДПС, когато управлявахте, не махнахте данъците. Предсрочни избори искахте! Ами ако ви бяхме направили предсрочни избори? Я да ви питам вие от Северна България искате ли „Хемус”? А защо си мълчите? Искате от „Младост” до  Църна маца. Като искате бъдете активни. В този смисъл надпреварата за безплатни неща ще доведе до катаклизъм”, заяви Борисов.

Годишният бизнесбал успя да събере на едно място 13 министри от кабинета „Борисов” 3 и десетки компании, в различни сфери.

„5 години ние се събираме тук, за да се поздравим с постигнатото, да се видим, да обсъдим идеи. Да се виждаме и на 6-тата и на 10-тата, защото министър-председателят е патрон на бала. Един и същи патрон толкова години- какво му трябва да човек. Не е зле”, заяви председателят на КРИБ Кирил Домусчиев.

А първенците бяха отличени. Специалната награда получи проф.  Цоло Вутов.

„Конкуренцията става все по-убийствена или както Чърчил беше казал: „С много пот, кръв и усилия можете да постигнете всичко”, заяви Кирил Домусчиев.

А за да се постига всичко, държавата гледа към еврозоната.

„На финала сме на чакалнята за еврозоната. Това е добре, защото ще спре изкушението на банките за лошите кредити и гарантира сигурността на  инвестициите в това, което вие вършите”, заяви Борисов.

Бизнесът отчете и положителната оценка, получена преди дни от международната.

Източник: http://nova.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

 • 1
  Ан
  АНДРЕШКО
  2 0
  11:45, 5 юни 2019
  Бре тоа Бойко много се изучил бе Какви гръмки фрази какво изказване ум да ти зайде Цецо ряпа да яде при него Ма то няма и ряпа в оглозганата ни държава

Хороскоп за 30.03.2020

Хороскоп за Овен

Овен
В добро настроение ще преминете през днешния ден, вслушвайки се във всичко, което има отношение към вас. Енергично ще се включите в задачите си, в стремежа си да ги приключите навреме и с желаните резултати. Среща с приятели, някои от които ще превърнете в свои бизнес-партньори.
30 мар 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Подтиквани от смели решения ще пристъпите към изпълнение на плановете, без да търсите нечие мнение. Пазете се от преумора, в желанието си да свършите повече работа може да навредите на здравето си. Част от вас ще потърсят ново поприще, с което ще трябва да доказват уменията си отново.
30 мар 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Проявете толерантност към колегите за да си осигурите подходяща работна атмосфера. Много е важно да сте съзидателни, дарявайки топлина и разбиране. Вечерта някои от вас ги очаква приятна изненада свързана с близък човек. Позитивните ви очаквания напълно ще се оправдаят.
30 мар 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Творчески порив събужда у вас желание да работите по осъществяване на скритите си желания. Старанието ви да сте полезни на околните е впечатляващо. Чест ви прави факта, че не изтъквате направеното и продължавате да се грижите според възможностите си. Денят ви ще е ползотворен и интересен от към лични контакти.
30 мар 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Отстоявайте твърдо позициите си и не допускайте вмешателство в личните ви планове. Възможно е да получите новина, която ще ви подейства като стимулатор да работите още по-усърдно. Въздържайте се от семейни спорове, дори да мислите, че сте прави. Силно се нуждаете от оздравителни процедури свързани с изчистване на организма ви. Направете нещо в тази посока.
30 мар 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Въпроси от делови характер ще изместят посоката на притесненията ви днес. Запазете спокойствие, така ще работите по-пълноценно и ще свършите повече. Не си позволявайте да давате мнение по въпроси, които не ви засягат, но засягат други хора. В желанието си да сте полезни ще нараните някой, за което няма да ви прости.
30 мар 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Ще се включите във времето и навреме ще приключите започната задача, още повече, че имате финансова изгода от това. Загрижеността ви за здравето на близък човек ще ви накара да потърсите и друго компетентно мнение, с което бихте добили реална представа за нещата. Мислете позитивно.
30 мар 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Занимават ви професионалните ви дела и не мислите за почивка, но е важно да отделите време и за отпускане. Никой не ви притеснява, по-скоро вие сами стимулирате работоспособността си. Запазете я за следващите дни, когато действително трябва да действате безотказно.
30 мар 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Нова възможност за професионална реализация или пък началото на интимна връзка, ще вълнуват повечето от представителните на зодията. Денят е начало на промени в живота ви и ако днес може да не са така осезаеми, то в близките дни ще чувствате все по-силно ефекта им. Налага се да вземете конкретно решение по отдавна вълнуващ ви въпрос.
30 мар 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Пониженията тонус се отразява на здравето и общителността ви. Работете за укрепване на духа и имунитета си. Вземайте допълнително витамини, хранете се здравословно и мислете позитивно. Благодарете за всичко, което имате и ще се почувствате по-добре. За някои от вас денят е свързан с пътувания и срещи.
30 мар 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Ще се опитате да наваксате изоставането си от предишните дни. Отнася се за работата ви. Това ще ви донесе спокойствие и увереност, така че, ако все още не сте започнали – действайте. Интимните връзки ще се задълбочават. Интересът към вас е по-засилен от всякога и не бива да го проигравате.
30 мар 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Имате добри намерения, но е нужно да потърсите съдействието на хора, които биха ви помогнали. Давате си сметка, че не всички са на нивото, което сте достигнали и ще срещнете трудности в разбирането на идеите ви. Някои ще посрещат гости и ще са ангажирани със семейни задължения.
30 мар 2020
Последни новини