От х:

Днес в x:

17 °C

Борисов: Няма да пипаме данъците, ще натискаме за заплатите

По-високи заплати срещу замразени данъци - предложението към работодателите дойде от премиера Бойко Борисов. Той беше патрон на на юбилейния Пети годишен бал на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България, на който бяха връчени най-авторитетните за бизнеса награди „КРИБ – Качество, Растеж, Иновации от България”.

Държавата била стабилна, бизнесът също. За да има качествена работна ръка обаче трябвало и високо заплащане, подчерта премиерът.

„Изключително съм впечатлен от заводите – високоиндустриални, високотехнологични. За да има работници, доходите трябва да се вдигат. Ще ви натискаме за заплатите. Това няма да се сърдите. На нас може да разчитате – данъците няма да ги вдигаме”, обеща премиерът. 

Нямало да се вдигат данъците, но и нямало да има безплатен популизъм предупреди още Борисов.

„В политиката популизмът стигна дотам, че всеки се надпреварва, дори либералните ДПС, да говорят за безплатни неща, непрекъснато. Безплатни неща няма в живота. Безплатното за едно означава по-високи данъци за онези, които работят.  Инвестициите, стабилността е, защото ние държим тези прогнозируеми данъци и ще ги държим докрай. Какво значи безплатно. Няма безплатно”, заяви Борисов. „Що за популизъм див се разви? Всеки излиза и вика да е безплатно всичко. Защо БСП, ДПС, когато управлявахте, не махнахте данъците. Предсрочни избори искахте! Ами ако ви бяхме направили предсрочни избори? Я да ви питам вие от Северна България искате ли „Хемус”? А защо си мълчите? Искате от „Младост” до  Църна маца. Като искате бъдете активни. В този смисъл надпреварата за безплатни неща ще доведе до катаклизъм”, заяви Борисов.

Годишният бизнесбал успя да събере на едно място 13 министри от кабинета „Борисов” 3 и десетки компании, в различни сфери.

„5 години ние се събираме тук, за да се поздравим с постигнатото, да се видим, да обсъдим идеи. Да се виждаме и на 6-тата и на 10-тата, защото министър-председателят е патрон на бала. Един и същи патрон толкова години- какво му трябва да човек. Не е зле”, заяви председателят на КРИБ Кирил Домусчиев.

А първенците бяха отличени. Специалната награда получи проф.  Цоло Вутов.

„Конкуренцията става все по-убийствена или както Чърчил беше казал: „С много пот, кръв и усилия можете да постигнете всичко”, заяви Кирил Домусчиев.

А за да се постига всичко, държавата гледа към еврозоната.

„На финала сме на чакалнята за еврозоната. Това е добре, защото ще спре изкушението на банките за лошите кредити и гарантира сигурността на  инвестициите в това, което вие вършите”, заяви Борисов.

Бизнесът отчете и положителната оценка, получена преди дни от международната.

Източник: http://nova.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

 • 1
  Ан
  АНДРЕШКО
  2 0
  11:45, 5 юни 2019
  Бре тоа Бойко много се изучил бе Какви гръмки фрази какво изказване ум да ти зайде Цецо ряпа да яде при него Ма то няма и ряпа в оглозганата ни държава

Хороскоп за 12.07.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Днес ще се погрижите за собственото си спокойствие, осигурявайки си повече тишина и време за размисъл. Има върху какво да мислите, работата, семейството, приятелите и многото си несвършени задачи. Някой, който отдавна ви привлича ще скъси разстоянието по между ви. С общи действия отношенията ви ще се развият в желаната от вас посока.
12 юли 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Осъществявате значителен напредък днес благодарение на неуморните си действия в избраната от вас посока. Радвате се на одобрението на всички около себе си, което допълнително ви стимулира да действате в същия дух. Постарайте се да не пренебрегвате личните си ангажименти за сметка на професионалните и по-специално времето, което отделяте за любимия човек.
12 юли 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Силните ви прояви днес ще предизвикат промени около вас. Най-изразени ще бъдат в личен пран. Водени от разбирането си за нещата, ще сложите край на онези, които ви пречат да се чувствате истински и ще вземете решения, променящи в известна степен обичайните ви занимания. Бъдете толерантни и ще ви бъде по-лесно в отношенията с околните.
12 юли 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Избягвайте споровете, дори и да считате, че сте прави. Спокойствието днес ви е по-важно, отколкото изява на красноречието и интелекта ви. Носете багажа си тихо и се съсредоточете към собствените си търсения и потребности. Скоро ще получите дарове, за които трябва да сте подготвени.
12 юли 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Прекарвате по-голяма част от времето си в дребни задачи по дома. Това са все неща, които от отдавна отлагате да свършите. Крайно време е да довършите онова, което сте започнали. Ако не днес, то утре със сигурност ще имате възможност. Добре е да помислите и за бъдещо начинание, което планирате.
12 юли 2020

Хороскоп за Дева

Дева
С удоволствие ще се заемете с нещата, които ви носят настроение. Срещи, приятелски събирания, родители, деца са част от вълненията ви за днес. Търпеливо и с такт ще насочвате събитията така, щото всички да се чувстват добре. Това го можете и е добре да се замислите дали не е част от мисията ви на тази земя.
12 юли 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Предпочитате да прекарате този ден сред близките си, заети с нещо, което ще ви помогне да се разтоварите. Въпреки това обаче е твърде възможно този ден да ви поднесе различни изненади, които ще наложат промени в плановете ви. Не се учудвайте ако в крайна сметка прекарате по-голяма част от деня извън дома си. Няма съмнение обаче че ще се забавлявате добре.
12 юли 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Планирате много задачи за днес и от вас зависи на кои от тях ще дадете преднина. Не позволявайте настроението ви да зависи от нечие благоволение към вас, както и не разпилявайте силите си да влизате в ненужни спорове. Добре ще ви се отрази времето сред природата или в компанията на любима книга.
12 юли 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Интересен и динамичен ден. Благоразположението ви към ваши близки ви кара да се чувствате отлично. Започната на шега авантюра, ще прерасне в дълготрайна, сериозна връзка. От вас зависи дали ще приемете или не интересно предложение. Бъдете уверени в успеха си и със сигурност ще го постигнете.
12 юли 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
И в работата, пък и извън нея, вие днес определено сте човекът - оркестър. Енергията ви изцяло ще бъде насочена както към служебните ангажименти, така и към дома. И вечерта с основание ще може да се поздравите за свършеното. Вниманието на любимите ви хора ще направи удовлетворението ви пълно.
12 юли 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Стари задължения ще ви напомнят за себе си, създавайки у вас отегчение и досада. С повече търпение ще я свършите и ще ви остане време за по-интересни занимания. Нуждаете се от повече спокойствие около себе си, за да чуете шепота на сърцето си и да помислите за бъдещето си.
12 юли 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Голяма част от вас ще са заети с лични дела днес. Справяте се успешно с въпрос, който не сте планирали. Притеснявате се излишно за възникнала ситуация. Имайте търпение и нещата ще се разрешат във ваша полза. Приятел се нуждае от личен съвет, отнесете се сериозно към ситуацията и проявете разбиране.
12 юли 2020
Последни новини