От х:

Днес в x:

Столицата, обявена за най-евтината туристическа дестинация за 2024 г

Ако искаме невероятни забележителности, богата култура и страхотно съотношение цена/качество, Ню Делхи официално е мястото, където да отидем.

Индийската столица току-що беше оценена като най-евтината туристическа дестинация в света за 2024 г., доказвайки, че не е нужно да ограбим банка, за да се насладим на страхотно пътуване.

Изследванията на Wethrift разглеждат фактори като цената на настаняването, храната, атракциите и транспорта, за да анализират местата с най-рентабилен ефект по света, като Ню Делхи излиза на първо.

Градът получава резултат от 69.2 от 80, побеждавайки Ханой във Виетнам (63/80), Кайро в Египет (61/80) и Истанбул в Турция (59,3/80), за да заеме челното място.

Според проучването настаняване през уикенда в Ню Делхи за двама души ще ни струва средно около 90 лв, докато пазаруването на някои основни продукти в малък хранителен магазин излиза около 40 лв. И това е най-евтиното от всички дестинации в списъка, които никак не са малко.

Билетите за атракции и туристически обиколки са средно около 118 лв, повече от четири пъти по-малко от тези в Канкун и половината от цената в Доха или Барселона. Като се има предвид, че градът е дом на редица спиращи дъха места - от музея Rashtrapati Bhavan до обекта на световното културно наследство на ЮНЕСКО - гробницата на Хумаюн, определено си заслужава да бъде посетен. 

Друго нещо, с което Ню Делхи е известен, е неговата прочута кухня, предлагаща улична храна от световна класа на изключително разумни цени. От Metro ни съветват да с отправим към Jama Masjid за сочен овнешки бура кебап, пазара Karol Bagh за идеално подправен chole bhature (специално пържено хлебче) или Lajpat Nagar, за да опитате пържени момо, които се топят в устата ни.

Най-хубавото е, че ще похарчим средно само около 5 лв. за храната си, а напитка, за да преглътнем всичко това, е само около 2.50 лв.

Транспортът тук също е евтин, като пътуването струва приблизително под един лев. Можем да се придвижваме в Ню Делхи с таксита или рикши, или да вземем метрото, което предлага високоскоростни услуги до 255 станции в региона.

Трябва да се обърне внимание на проблеми като екстремни горещини  и уличен тормоз, ако решим да отидем в Ню Делхи, но ако вземем обичайните предпазни мерки и следваме официалните съвети, можем да намалим риска от всякакви евентуални инциденти, които може да възникнат по време на пътуването ни.

Туристите, които са прекарали известно време в града, хвалят неговия интересен нощен живот, историческа архитектура и голямо разнообразие от места за пазаруване. 

Източник: lifestyle.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини