От х:

Днес в x:

2500 лв. ще струва подмяната на счупения при катастрофа светофар до театъра

2500 лева ще струва подмяната на счупения при катастрофа светофар до театър „Иван Димов“ в Хасково. Това съобщиха за Haskovo.net от общинската администрация.

Екип от специалисти вече е извършил оглед на съоръжението и е започнал подмяната му. Светофарът засега остава изключен. Очаква се отново да бъде пуснат в експлоатация, което вероятно ще стане до утре.

Припомняме, че светофарът край булевард „България“ беше счупен за трети път за около година. Този път той бе повален от лек автомобил Опел, шофиран от 18-годишно момиче. Малко след полунощ миналата вечер водачката се е движила в посока към кръстовището до Зеленчуковия пазар. Малко преди театъра тя е изгубила контрол над управлението, излязла е от уличното платно, като последователно се е ударила в дърво и в светофара. Шофьорката не е употребила алкохол и наркотици. От „Пътна полиция“ са й съставили акт за катастрофата с материални щети, като глобата ще е в размер на 200 лева. Средствата за подмяна на светофара също ще бъдат за нейна сметка, вероятно през застраховката на автомобила „Гражданска отговорност“.

При друг инцидент светофарът беше счупен от лек автомобил Мерцедес в нощта на 3 срещу 4 декември 2022 г. Само седмица след посмяната му, съоръжението отново беше повалено от микробус, когато бяха съборени и метални ограждения.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (4)

  • 1
    Гр
    гражданин
    8 0
    18:05, 28 дек 2023
    Колко е сигурно, че е шофирало момичето? Сама ли е пътувала или гаджето е шофирало след употреба на забранени вщества
  • 2
    Лу
    Лудият Макс
    9 0
    18:15, 28 дек 2023
    И да го ремонтират пак ще се намери някой пишман драйвер да му види сметката ! Затова пане да сложат един или два бетонни конуса пред носещата конструкция на светофара за да поемат първи удари от мощните возила.
  • 3
    Ас
    Аскоо
    5 0
    19:03, 28 дек 2023
    Като го слагаха цената подмина 50 000 лв, на тогавашните цени. Едни дела се водеха.
    Сега тези 2500 ми се струват - без пари
    • Лу
      Лудият Макс
      2 0
      00:17, 29 дек 2023
      Така е, общината е богата и се разплаща, а нарушителя и виновника за инцидента се разправя с кат и сивите общински кардинали , и в крайна сметка и вълка сит и ягнето цяло и светофара ще завети като коледна елха, докато не си види поредния майстор- джигит на пътя..
Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини