От х:

Днес в x:

Кулинарно-музикална работилница в „Св. Паисий Хилендарски”

    Същинска кулинарно-музикална работилница се проведе днес в хасковското СУ „Св. Паисий Хилендарски“. В инициативата се включиха ученици от 3В клас с учител Росица Сребрева. Проявата бе организирана от хасковските читалища „Никола Вапцаров-1964“ и „Кадрие Лятифова-2000“. Тя е част от културната програма за декември на Община Хасково.

    В началото на занятието секретарят на читалище „Никола Вапцаров“ Ива Томова представи пред учениците традициите за зимните празници Сава, Варвара и Никулден. Самодейката беше приготвила коледни бисквитки и фондан, в разточването на който децата се включиха с изключителен ентусиазъм. За доброто настроение на младите кулинари се погрижи съученикът им Давид-Александър Димитров, който изпя няколко песните от репертоара си, с които е отличен с първа награда за поп пеене в Арт фестивал „Фантазия“, провел се през октомври в хасковското читалище „Заря“. С песен на уста третокласниците украсиха коледните бисквити.

    Другата сряда в училището децата ще имат възможност да изработят коледна декорация, като инициативата отново ще бъде съвместна с двете читалища.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини