От х:

Днес в x:

Оставиха в ареста митничаря, задържан с над 15 кг марихуана

Окръжният съд в Стара Загора постанови най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ на митничаря Петър Иванов от ГКПП „Капитан Андреево“, обвинен в притежанието с цел разпространение на над 15 килограма марихуана.

37-годишният мъж беше арестуван на 28 ноември 2023 г., пътуващ с товарен автомобил, който е бил спрян за рутинна проверка на входа на Стара Загора. При претърсване в автомобила бяха открити 30 пакета с дрога.

На днешното съдебно заседание от прокуратурата настояха за налагане на най-тежката мярка за неотклонение спрямо обвиняемия, а адвокатът му поиска „домашен арест“. От своя страна Петър Иванов изрази съжаление „за това недоразумение“, информира „Vesti.bg“.

Изданието уточнява, че защитникът е обяснил, че клиентът му не е знаел какво превозва и е вършил услуга на приятел. „Приел е, че превозва билки за изготвяне на лекарства“, обясни юристът. Той поясни, че е „трябвало те да бъдат доставени на околовръстния път на Стара Загора, няма адрес или кой е трябвало да ги получи“. Адвокатът коментира, че неговият подзащитен се признава за виновен.

Защитникът обясни, че Петър Иванов е митнически служител, който само за един месец има над 24 митнически акта по задържане точно на контрабандни стоки, включително и наркотици. Той е трябвало съвсем скоро да бъде повишен.

Окръжният съд в Стара Загора прие, че доказателствата, приложени към дело, са събрани по определения от закона ред и от всички тях може да се направи обосновано предположение, че обвиняемият е извършил престъплението, за което е привлечен към наказателна отговорност.

Определението на съда подлежи на обжалване пред Апелативен съд – Пловдив.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини