От х:

Днес в x:

30 хиляди за място в ДАА. Много коли с една винетка. Преглед на регионалния печат

„30 хиляди за място в автомобилната администрация” съобщава вестник „Хасковска Марица” Бившето ДАИ, сега ДАА, е било сред най апетитните служби в региона. Да си инспектор в ДАА е все едно да си митничар, оплакват се тираджии в известен български сайт използван като първоизточник за материала. Според статията във вестникът, рушветът от 30 бона се избивал максимум за няколко месеца при добри смени. Такива имал всеки инспектор щото ги въртели равномерно по апетитните места, да няма мрънкания и скандали. Апетитните места разбира се са около границата и по път Е-80. Хасковска област е на пътя на транспортен коридор №4, който свързва Европа с Азия. В това се състои късметът- чуждите превозвачи могат да плащат по три цифрени суми в Евро, а един инспектор да изкарва по неколкостотин лева на смята. 15 са щатните инспектори в момента. Общо 20 работят в ДАА Хасково. Имало обаче още 4-ма които са назначени на щатове и в други областти, но работят и тук. Щото региона бил много натоварен. Чуждите превозвачи които се жалват от ДАА, да се поучат от хасковските нелегални таксита. Тях дааджиите не могат да ги глобят за неизрядни документи, щото такситата просто нямат никакви документи. Нито за неизрядни апарати, щото те нямат и апарати. Въобще в България колкото по изряден се опитваш да бъдеш, толкова повече подлежиш на глоба.

„Хаос в гранична полиция заради Шенген”, също от първа страница. Предсотяла проверка от Европа във връзка със влизането в действие на Шенгенската информационна система.Както и в другите служби в България, проверка означава Бедствие.

„Пратиха БСП-Димитровград при мъртвите” Столетницата е с офис до Траурния дом. Искали апетитно място в зентъра, но местния общински съвет ги отрязал.

„6000 пишат до Бойко Борисов за болница” Подписка иска да спаси болницата в Тополовград. „70 стават лични асистенти с европари” още заглавия от първа и втора страница.

„Сеат се преобърна до бирената” Инцидентът е с две коли. По тежко пострадалото возило е на по-виновния водач.

На цялата трета страница е статията за ДАА. На 4-та: „Театрали си искат парите за билети”. С други думи, заработеното да си е тяхно. Логичен е въпросът-ако нищо не заработят, да хвърлят ли бялата кърпа тогава? Щото в такъв случай обикновено се надига вой „спасете българската култура” А пък за това доколко е печеливш българския продукт на театрална сцена или на кино екран, може да се убедите като отидите на няколко родни филма или постановки. Понакога и пръстите на двете ви ръце ще стигнат да преброите хората в залите.

„N-коли с една винетка” –водещо заглавие на вестник „Новинар Юг” Собствениците на няколко автомобила могат да прехвърлят стикера от една кола на друга. Схемата била проста-залепваш винетката за целофан, който от своя страна се лепва на стъклото. После лесно може да бъде отлепен от там. При проверка ви гледат само дали имате винетка. Дори и да ви открият по някаква случайност, че стикерът е залепен фалшиво, то глобата в случая е все едно че нямаш стикер-100 лв.

„Миньорите от Чала гърмели без взривна машинка” Това довело до невзривяването на всички заредени с взрив гнезда от забоя. Двамата миньори, които пострадаха тръгнали ръчно да взривяват останалите заряди. Тогава станал инцидента, при който загина един миньор, а другия пострада тежко. Макар че работниците масово са нарушили изискванията за безопасност, е глобен и работодателят. 10 хиляди лева за „Горубсо”

„Ситигаз” преведе 275 хиляди лева в Димитровград” Това са административни такси, които до момента спъваха газифицирането на града. Сега вече всичко може да започне.

Празнуването на Трифон Зарезан по нов стил-на 1-ви януари, програмата личен асистент и еврофинансирането им, са други теми от страниците на ежедневника.

„Викат Архивар да доказна че кметът Иванов е кмет” водещо на страница трета. До този каламбур се стига, заради протестът на прокуратурата срещу оправдателната присъда по делото за подкуп от фирма „Дусман” към Г.Иванов по време на изборите през 2003-та. Освен дадените от „Дусман” 5 хиляди лева, които впоследствие градоначалникът върнал на „Дусман”, протестът на прокуратурата включва и сключен анекс между община Хасково и „Дусман” за предоставяне безвъзмездно на 2 микробуса за разнасяне на храна. Та в тая връзка е важно служител на архива да докаже, кога точно Иванов е бил кмет по това време. Въобще, това дело стана като сапунен сериал.

„Свиленградската болница може да лекува 40 хиляди годишно” интервю с управителя д-р Ермов на страница 7-ма. 40 хил?!! Че това е 5 пъти повече от цял Свиленград?! За цялата минала година, най-посещаваната болница в България е била пловдивската „Свети Георги” със 70 хиляди! Е, в следващата годишна статистика на МЗ може да бъде отчетена завишената раждаемост в Свиленградско. Иначе сега местната болница обслужва 6-7 хиляди души.

Това бе по-интересното от днешната регионална преса.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини