От х:

Днес в x:

Това ли е бъдещето - мода, създадена от изкуствен интелект

Изкуственият интелект навлиза все по-отчетливо в живота ни и завладява дори сфери, за които доскоро дори не можехме да предположим. Като модата, например, чрез която се превръща в истински творец.

И когато онлайн платформата Revolve и творческата агенция Maison Meta, ориентирана към AI технологиите, се обединяват за първата Седмица на модата с изкуствен интелект (през април тази година), обещанието е, че търговецът на дребно ще превърне част от представените облекла на участващите дизайнери във физически продукти - и ще ги продава. И това вече е факт.

Всички представени дрехи са проектирани с помощта на генеративен изкуствен интелект и са произведени от Revolve. Някои от артикулите са традиционни като облекло, но повечето показват пренебрежението на изкуствения интелект към стандартните конструкции на облеклото.

Две от отличените колекции са дело на дизайнери без опит в модния бранш. Спечелилият първо място Хосе Сабрал, който нарича новата си марка Paatiff, има образование в областта на архитектурата, а класиралата се след него Матилде Мариано представя Molnm. И двамата са от Португалия. А за да изработят физическите облекла, всеки от тях е прекарал известно време с екипа на Revolve в Лос Анджелис.

Модата е сред многото индустрии, които бързат да проучат начините, по които новите инструменти на изкуствения интелект могат да бъдат от полза. Поради способността на технологията бързо да генерира висококачествени изображения, дизайнът е едно от приложенията, където тя може да има най-голямо въздействие.

Освен това, както се оказва, технологията може да позволи и на хора, които не са непременно обучени в областта на модата, да създават иновативни дизайни. Нужна е единствено креативност и усвояване на инструментите, пише CNN.

Revolve и Maison Meta вече подготвиха следващата Седмица на модата с изкуствен интелект в две части - първата се проведе в средата на настоящия месец в Милано, а втората ще бъде в Ню Йорк - в периода от 30 ноември до 1 декември.

Източник: lifestyle.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини