От х:

Днес в x:

Насилникът, който наряза с макетно ножче Дебора Михайлова, остава в ареста

Обвиняемият за нападението на 18-годишната Дебора Михайлова, нарязана с макетно ножче, Георги Георгиев остава в ареста, реши Районният съд в Стара Загора.

Делото за промяна на мярката за неотклонение на Георгиев трябваше да се гледа през миналата седмица, но бе отложено, защото адвокатите му Валентин Димитров и Петко Кънев обявиха, че не са се запознали с част от материалите. Адвокат Кънев припомни, че най-тежката мярка "задържане под стража" спрямо Георгиев е взета по обвиненията за "заканите с убийство".

Според него е минало "достатъчно дълъг период от време, в който прокуратурата бездейства и не събира никакви доказателства". По думите му за 3 месеца няма нито едно доказателство.

През август защитниците на Георгиев обявиха, че резултатите от ДНК експертизата и от трасологичната експертиза сочат, че "категорично се отхвърля възможността Георги да е извършител на деянието". Освен това намерената на местопроизшествието стъпка от обувка категорично не е на Георги - нито по вид, нито по размер.

Пак през август прокуратурата обедини двете досъдебни производства срещу Георгиев за нанасяне на двустепенна средна телесна повреда, изразяваща се в черепно-мозъчна травма, мозъчен оток и лека мозъчна контузия, довели до разстройство на здравето, временна опасност за живота, и порезни рани, довели до обезобразяване на лицето и на други части от тялото на 18-годишното момиче. Наблюдаващият прокурор Десислава Калайджиева допълни, че предстои да му бъде повдигнато обвинение и за това, че "на 26 юни в Стара Загора в стая в апартамент е принудил пострадалата да претърпи нещо противно на волята си като остригал част от косата ѝ и употребил сила - удар с юмрук".

Дебора разказа, че се е запознала с насилника си Георги Георгиев през септември м.г. в дискотека в Стара Загора. Той работел като охрана и я пускал, преди да е станала пълнолетна, без да ѝ взима пари, както правел с връстничките й. Тя бе категорична, че никога не се е напивала и не е употребявала наркотици. Георги твърдял, че се развежда, а момичето се влюбило в него. От думите ѝ стана ясно, че месеци наред е търпяла шамари. 

Сигналът за нападението над 18-годишното момиче е получен около 23:30 часа на 26 юни. На 27 юни обвиняемият е задържан за срок от 24 часа, като тогава е бил в условията на вече наложено наказание "пробация" от януари т.г. за подобно престъпление. Той е освободен с постановление на Районния съд, след като съдебният състав счита, че събраните доказателства по делото сочат за лека телесна повреда.

На 31 юли Георги Георгиев беше задържан с постоянна мярка „задържане под стража" по другото досъдебно производство за закана с убийство спрямо 18-годишното момиче. На 9 август Окръжният съд в Стара Загора потвърди наложената мярка за неотклонение.

А междувременно случаят с нарязаната с макетно ножче Дебора предизвика протести в цялата страна.

Източник: offnews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини