От х:

Днес в x:

Ученици отбелязаха в аванс Хелоуин и Деня на народните будители

    В седмицата преди есенната ваканция ОУ „Васил Левски“ в Димитровград отбеляза в аванс Деня на народните будители с разнообразни събития, посветени на празника.

    Учениците от начален етап разгледаха паната, поставени в центъра на Димитровград, рисуваха, изрязваха и изработваха табла и книжки с ликовете на хората, които с перо и меч извоюваха свободата на България.

    С учениците от прогимназиален етап се проведе открит урок с гости в лекторията. Учениците дискутираха върху живота и делото на будителите. С интерес се включиха във викторината и отговаряха на въпроси, рецитираха стихотворения и редяха пъзел. Накрая урокът завърши с песента „Хубава си, моя горо“.

    Седмицата завърши с хелоуин парти. Отричан от едни и харесван от други, празникът Вси светии провокира Училищния ученически съвет да организира забавата за своите съученици. В подготовката се включиха всички ученици. Много весело настроение, страшни маски, феерична украса, забавни игри и хубава музика белязаха партито. То имаше и конкурсен характер в различни категории: най-интересен и умело изработен тиквен фенер, най-хубави хелоуин сладки, най-добрите картини, гирлянди и плакати по темата, както и най-атрактивни и оригинални маски и костюми.

    Участниците бяха наградени със специални тематични награди. За всеки без маска и костюм бе организирано ателие, в което вещите в гримирането, членове на УУС разкрасяваха учениците с хелоуин грим по техен избор.

    Седмицата за всички ученици беше много вълнуваща с различните дейности, които бяха организирани, а УУС продължава дейността си и с други вълнуващи събития.

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (2)

    • 1
      Аб
      АБВ
      3 0
      14:23, 31 окт 2023
      Говорят за хелоуин,че бил маскарад заради облеклото,обаче нищо не казват за облеклото на кукерите!
    • 2
      Ля
      Лятоска
      2 -3
      19:05, 31 окт 2023
      Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини