От х:

Днес в x:

Членове на ЦИК получават заплахи по телефона

Членове на Централната избирателна комисия (ЦИК) получават съобщения със заплахи. Това стана известно по време на заседанието на ЦИК днес. 

Получаваме есемеси, съобщения във „Вайбър“ и съобщения на служебните телефони със заплахи относно "физическо оцеляване", "кой дърпа конците, на кого служите". Всеки от колегите е получил различен брой и вид съобщения, каза Георги Баханов. "Някой желае ЦИК да работи под заплаха или под натиск", смята той. 

Председателят на ЦИК Камелия Нейкова предложи да се изпрати писмо до МВР и да се посочат номерата, от които се получава тези съобщения. Такива съобщения са получили двама–трима от членовете на ЦИК сутринта и с напредването на деня те стават многократни и към почти всички, посочи тя. Междувременно между членовете на ЦИК се стигна до размяна на реплики. 

Севинч Солакова заяви, че гласува винаги убедено, и въпросите, които получава за това „колко струва“ ѝ напомнят на стихотворение на Константин Павлов, което тя цитира. Държавата за мен означава много, мисълта за изборите за мен е като мисъл за националната сигурност и бъдещето на държавата, каза Солакова.

Ерхан Чаушев заяви, че той лично получава заплахи и от страната, и от чужбина. ЦИК трябва да реагира и да се изпрати това нещо, с номерата, които ние сме получили, с такъв тип „малоумни съобщения“, на компетентните органи. Романтизмът отдавна мина. Ако ще връщаме мутренските времена, е друга работа, заяви той. 

Цветозар Томов се обърна към председателя на ЦИК и помоли за ред и да не се позволява да се крещи по време на заседанието. От своя страна Нейкова заяви, че реда в залата е едно, а начина на говорене и възпитанието на всеки един член на ЦИК е лична отговорност. 

„Сензорните възприятия на отделни членове едва ли са особено мерило, за да се дават просташки определения за този, който не може да излезе от собствените си сензорни възприятия", каза Чаушев. В отговор Томов му заяви, че го приема като комплимент. 

Той помоли името му да не бъде включвано в писмото, тъй като не бил заплашван и не се чувствал застрашен. 

Източник: БТА

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини