От х:

Днес в x:

Иде сибирски студ. Преглед на националния печат

„24 часа": Министрите - сега, новото вице по Великден

Бъдещият вицепремиер Илиян Михов ще стане част от правителството след Великден.Той обясни вчера пред Дарик радио, че ще може да изпълнява задълженията си в България най-рано след месец и половина-два. В момента Михов преподава в Сингапур.Очаква се следващата седмица парламентът да гласува рокадите

„Труд": Кристалина: Кабинетът да се бори с кризата по-активно

"Правителството трябва да бъде по-активно в мерките срещу кризата, поне като определи най-критичните точки. По този начин ще може да се въздейства с политика на стимули." Това каза българската кандидатка за еврокомисар Кристалина Георгиева в интервю за Дарик радио.

Георгиева обаче направи уговорката, че не е лесно на кабинета да бъде по-активен в тази посока, защото трябва да пази макроикономическата стабилност и защото имаме валутен борд.

"Тук има два момента - първият е, че ние сме много зависими от външни условия и по-малко зависими от това какво правим вътре в страната. Затова колкото повече се укрепва икономиката в еврозоната при равни други условия, е толкова по-добре при нас", рече Георгиева. Според нея обаче винаги трябва да гледаме какво можем да свършим сами. "Аз и преди го казвах, и сега ще го повторя - ние се движим с шест до девет месеца по-късно от всички останали и трябва да гледаме само какво те правят и да се опитваме да го адаптираме в нашите условия", обясни тя. Според нея това, което се прави по света, е да се вземат мерки срещу безработицата и да се търсят начини за разкриване на нови работни места.

„Труд": Генерала с нов вицепремиер, но след месец и половина

Още в първия пленарен ден идната седмица - сряда, се очаква премиерът Бойко Борисов да предложи на депутатите рокадите в правителството си. Тогава парламентът трябва да гласува сегашният военен министър Николай Младенов да поеме външните работи, а заместникът му ген. Аню Ангелов да стане титуляр в Министерството на отбраната. Не е ясно обаче дали Генерала ще се сдобие още в сряда и с трети вицепремиер по икономическите въпроси. За мястото е номиниран Илиян Михов. За да се случи тази промяна, парламентът трябва да гласува и структурна промяна на МС.

 

„Стандарт": Армията излиза срещу преспите

Армията е готова незабавно да се включи в разчистването на преспите и да достави храни за бедстващите райони. Това съобщи Министерството на отбраната днес. Военните ще помагат при молба от кметовете. Армията е готова незабавно да се включи в разчистването на преспите и да достави храни за бедстващите райони. Това съобщи Министерството на отбраната днес. Военните ще помагат при молба от кметовете.

„Стандарт": Иде сибирски студ

Сибурски студ нахлува в страната. Днес, утре и в началото на следващата седмица температурите ще паднат под минус 20 градуса.

Още тази сутрин на някои места бяха измерени рекордни отрицателни температури. В Алфатар те паднаха до минус 23,1 градуса, а в Шумен - до минус 15. През следващите дни тази тенденция не само ще се запази, но и усили.

Снежни виелици бушуваха през нощта и рано тази сутрин в Източна България. Според синоптиците в следващите два дни валежите ще спрат, вятърът ще утихне, но температурите ще продължат да се понижават и ще достигнат до -16 градуса.

В Източна България е много ветровито. Там има и снежни виелици. Най-силен беше вятърът рано сутринта на нос Калиакра - 24 м/сек. Във Варна и Шабла вятърът е достигнал до 20 м/сек, на нос Емине - 18 м/сек, в Бургас и Разград - 16 м/сек, в Силистра и Ахтопол - 10 м/сек.

„Монитор": Изхвърлиха Яне от стаята му в НС

Шефът на Народното събрание Цецка Цачева обяви вчера, че председателският съвет е решил на заседанието си в сряда да заключи стаята в парламента, която Яне и депутатите му ползваха незаконно. „Взехме решение да приложим правилника стриктно и те да освободят стаята", твърдо заяви тя.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини