От х:

Днес в x:

LVMH започна да предлага бижута с изкуствени диаманти в необичаен син оттенък

Изображение 1 от 3

    Глобалният лидер в производството на луксозни стоки LVMH, собственик на американската ювелирна компания „Тифани“, започна да предлага на клиентите си часовници и бижута с лабораторно изработени диаманти, съобщи Ройтерс.

    При частни срещи с клиенти в своя магазин в Париж през последните седмици, марката за бижута „Фред“, също под управлението на LVMH, показва бижута с диаманти, създадени в лаборатории, в необичаен син оттенък. Цветът им цели да препраща към морето и да отрази морските корени на основателя на компанията.

    Едно от бижутата - огърлица, която струва 240 000 евро, е направена със син синтетичен половинкаратов диамант. На етикета пише, че разработването на цвета му е отнело години.

    В рамките на разрастващата се империя за луксозни стоки главният изпълнителен директор на марката за часовници „Таг Хойер“ Фредерик Арно (един от петимата наследници на LVMH) направи първите стъпки за използването на лабораторно изработени диаманти, като ги включи в някои от най-скъпите часовници, които марката предлага.

    LVMH все пак запазва фокуса си върху маркетинга на истинските диаманти, особено при компанията за бижута „Тифани“, която е ръководена от по-големия брат на Фредерик Арно –  Александър Арно.

    „Тифани“, която вече също навлиза в Китай, подчертава произхода на диамантите, които се доставят от страни като Австралия, Ботсвана, Намибия, Южна Африка и Канада.

    Лабораторно изработените диаманти вече са по-често срещани в Съединените щати, където се предлагат от по-достъпни марки като „Пандора“.

    Източник: БТА

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини