От х:

Днес в x:

Турция организира доставката на помощи на цивилните, засегнати от израелско-палестинския конфликт

Турция е започнала работа по организирането на доставки на помощи за цивилните граждани, засегнати от израелско-палестинския конфликт. Това съобщи президентът Реджеп Тайип Ердоган по време на телефонен разговор със саудитския престолонаследник принц Мохамед бин Салман, предаде турската телевизия CNN-Turk.

По време на разговорите президентът Ердоган заяви, че Турция е започнала да работи за организирането на доставки на помощи за невинните цивилни граждани, засегнати от терористични атаки, че бомбардирането на цивилни селища е неприемливо и че е важно страните от региона да дават конструктивни сигнали за прекратяване на конфликтите, посочи турската Дирекция по комуникации.

Ердоган разговаря днес и с алжирския си колега Абделмаджид Тебун. Турският президент е изтъкнал, че иска палестинско-израелският конфликт да бъде разрешен преди да се разпространи в други страни.

Междувременно турски медии, сред които телевизия Хабертюрк и в. „Миллиет“, съобщиха, че Турция води преговори с "Хамас" за освобождаването на държаните от палестинското движение заложници. Турските власти не са публикували официално потвърждение за подобни преговори.

Източник: БТА

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини