От х:

Днес в x:

5 °C

1 млн. лв. по-малко за Хасково през 2010 г. Близначки загърбиха Щатите за баничка с боза. Преглед на печата

1 млн. лв. по-малко за Хасково през 2010 година, акцентира в заглавие над главата днес „Хасковска Марица”. С толкова е намалена държавната субсидия за текущата година. Данните са докладната за бюджета на общината. Днес финансовата рамка за годината ще се обсъжда публично от 14 часа в зала „Хасково”. ОбС ще гласува бюджета следващия петък.

1413 попълниха армията на безработните за 13 дни, пише в другия акцент на първа страница в „Хасковска Марица”. Толкова са регистрираните в Бюрото по труда, но само 913 от тях ще могат да разчитат на парични помощи, защото са били съкратени.

Чака ни минус 14 градуса студ, пише още на страницата. Най-студено ще е в понеделник сутринта, допълва изданието.

Наркотрафиканти се топят в съда, четем в акцента на втора страница. Двете мулета от Ямбол, арестувани преди дни на границата, взаимно се обвиниха в лъжа вчера в съда. И двамата остават зад решетките.

Войната за общинско жилище. Така е озаглавена разработката на вестника на страница 4 по болезнената тема за общинските жилища. Опитите за измами са многобройни. Може ли да се приеме, че 18-годишен, който живее в една стая в апартамента на родителите си и няма никакви доходи, е социално слаб? Да, имало и такива молби за общински дом. Служителите в администрацията правели всичко необходимо да настанят хора, които наистина са нуждаещи. В тази сфера обаче е голям батак, недоволни винаги ще има.

Гръцки фермери: Борисов, гледай си работата. Това е заглавието над главата в днешния брой на „Новинар юг”. Протестиращите земеделци коментират острата реакция на българския премиер срещу затварянето на границата. Според тях при неуспех на протеста ще пострадат и поне 3000 българи, които се трудят в гръцки ферми само в района на Орменион.

По 100 на ден остават без работа, пише в другия акцент на първа страница. Данните са от регионалната служба по заетостта.

Близначки загърбиха Щатите за баничка с боза, анонсира от първа страница изданието. Материалът е на 7 страница, макар и с друго заглавие – „Ню Йорк: за екскурзия е страхотно, за живот не става”.  Думите са на близначките от Хасково Гергана и Десислава, прекарали 2 години в САЩ.

Едва 3 млн. лв. заделя Хасково за строителство, акцентира на втора страница вестникът. Данните са от докладната записка за бюджета на общината. За сравнение изданието припомня, че в предишни години са отделяни по 20 млн. за инфраструктура.

Боксьор на съд за отвличане, пише в акцента на трета страница. Приключило разследването за отвличането на инвалида Руси Русев от с. Стамболийски през април миналата година. С обвинителен акт ще се сдобие 36-годишният боксьор Антон Божиков. Това според изданието трябва да стане до 14 февруари.

Това бяха основните теми в днешния регионален печат.

Тодор Кръшков      

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 05.12.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Укротете темпото, денят не е подходящ за инициативи и активност, от какъвто и да е характер. Усамотението ще ви се отрази обновяващо на психиката и мисленето. Не мислете за работа и пари, дори и да ви се струва, че е наложително. Ще поемете в тази посока, но не днес.
05 дек 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Имате прекалено много енергия за да прекарате деня в почивка. Заемате се с какво ли не, докато накрая не откриете онова, което наистина ви удовлетворява. В личен план ви очакват много приятни мигове с човека до вас. Помислете обаче преди да предприемате по-рисковани начинания днес. Моментът не е подходящ.
05 дек 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Телефонно обаждане може да обърка плановете ви. Използвайте свободното си време за необходими дейности в дома ви, но не ангажирайте околните непременно да ви помагат. Ако се окажете между две противоположни мнения, но не избързвайте да вземате страна. Изчакайте и ще спечелите.
05 дек 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Настроението ви днес е чудесно. Захващате се с много дела наведнъж, но учудващо за хората около вас, успявате да ги свършите по задоволителен начин. Ще се изненадатe от реакцията на свой близък човек за нещо, което възнамерявате да свършите в близо бъдеще. Дайте шанс на човек, с когото сте в незадоволителни отношения да покаже на какво е способен.
05 дек 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Днес сте особено привлекателни за околните и най - вече за представителите на противоположния пол. Не се поддавайте на чужди внушения, колкото и примамливи да изглеждат те. Получавате добри новини, които разплитат доста възможности.
05 дек 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Ще прекарате спокоен ден в домашна обстановка, което ще бъде много полезно за възстановяване на душевния ви баланс. Спокойно можете да се посветите на любими и разтоварващи занимания, като оставите работата настрана. Околните често ще се допитват до вас, а вие бихте могли да им бъдете много полезни с точните си съвети.
05 дек 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Съществува вероятност да останете разочаровани от някой или нещо. Залагате прекалено много на събитие, което няма да оправдае очакванията ви. Вслушайте се в съвета на свой близък, попадал в аналогична ситуация. Заемете се с нещо, което ви е приятно, и което ще отклони мислите ви от грижите, които мислите, че имате.
05 дек 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Създайте си приятни занимания, с които да се откъснете от мисли, свързани с работата, грижите и тревогите ви. Умението ви да решавате проблемите по по-нестандартен начин ще привлече на ваша страна човек, с който ще имате общо бъдеще. Ще срещнете подкрепа за своя идея, която разработвате от доста време.
05 дек 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Приемате като предизвикателство онова, с което се заемате днес. Стараете се да внесете спокойствие около себе си и наистина успявате. Важен за вас партньор е взел решение, което считате за неуместно, но навреме съумявате да го възпрете. Привлечени сте от идея, която е трудноосъществима, но не и невъзможна.
05 дек 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Въображението ви не познава граници, а и енергията ще ви е достатъчна за да осъществите идеите си. Ако успеете да съхраните ентусиазма си, ще стигнете до добри резултати. Сияйното ви излъчване ще ви подари нови приятели и ще ви превърне в желани партньори. Към вас се насочват повече от добри сили.
05 дек 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Ще ви се отдава да намирате по-лесно това, което търсите. Дали спокойствие или нови занимания, към всичко ще се отнесете сериозно и с мисъл за близките си. Което не е никак малко, като се има предвид свободолюбивия ви дух и поведение. Не демонстрирайте с повод и без повод самочувствието си.
05 дек 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Здравето ви изисква щадящи грижи, пренебрегването на които може да доведе до усложнения. Отношението ви към конкретна задача изисква да бъде преразгледано, предвид настъпили промени и условия по изпълнението й. Ще реализирате идея, която добре се вписва в плановете на онези, които очакват това от вас.
05 дек 2020
Последни новини