От х:

Днес в x:

1 млн. лв. по-малко за Хасково през 2010 г. Близначки загърбиха Щатите за баничка с боза. Преглед на печата

1 млн. лв. по-малко за Хасково през 2010 година, акцентира в заглавие над главата днес „Хасковска Марица”. С толкова е намалена държавната субсидия за текущата година. Данните са докладната за бюджета на общината. Днес финансовата рамка за годината ще се обсъжда публично от 14 часа в зала „Хасково”. ОбС ще гласува бюджета следващия петък.

1413 попълниха армията на безработните за 13 дни, пише в другия акцент на първа страница в „Хасковска Марица”. Толкова са регистрираните в Бюрото по труда, но само 913 от тях ще могат да разчитат на парични помощи, защото са били съкратени.

Чака ни минус 14 градуса студ, пише още на страницата. Най-студено ще е в понеделник сутринта, допълва изданието.

Наркотрафиканти се топят в съда, четем в акцента на втора страница. Двете мулета от Ямбол, арестувани преди дни на границата, взаимно се обвиниха в лъжа вчера в съда. И двамата остават зад решетките.

Войната за общинско жилище. Така е озаглавена разработката на вестника на страница 4 по болезнената тема за общинските жилища. Опитите за измами са многобройни. Може ли да се приеме, че 18-годишен, който живее в една стая в апартамента на родителите си и няма никакви доходи, е социално слаб? Да, имало и такива молби за общински дом. Служителите в администрацията правели всичко необходимо да настанят хора, които наистина са нуждаещи. В тази сфера обаче е голям батак, недоволни винаги ще има.

Гръцки фермери: Борисов, гледай си работата. Това е заглавието над главата в днешния брой на „Новинар юг”. Протестиращите земеделци коментират острата реакция на българския премиер срещу затварянето на границата. Според тях при неуспех на протеста ще пострадат и поне 3000 българи, които се трудят в гръцки ферми само в района на Орменион.

По 100 на ден остават без работа, пише в другия акцент на първа страница. Данните са от регионалната служба по заетостта.

Близначки загърбиха Щатите за баничка с боза, анонсира от първа страница изданието. Материалът е на 7 страница, макар и с друго заглавие – „Ню Йорк: за екскурзия е страхотно, за живот не става”.  Думите са на близначките от Хасково Гергана и Десислава, прекарали 2 години в САЩ.

Едва 3 млн. лв. заделя Хасково за строителство, акцентира на втора страница вестникът. Данните са от докладната записка за бюджета на общината. За сравнение изданието припомня, че в предишни години са отделяни по 20 млн. за инфраструктура.

Боксьор на съд за отвличане, пише в акцента на трета страница. Приключило разследването за отвличането на инвалида Руси Русев от с. Стамболийски през април миналата година. С обвинителен акт ще се сдобие 36-годишният боксьор Антон Божиков. Това според изданието трябва да стане до 14 февруари.

Това бяха основните теми в днешния регионален печат.

Тодор Кръшков      

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини