От х:

Днес в x:

"Тарторът на кръга Блясък" - документален филм за измамата на Рейчъл Лий

Оригиналният документален филм на HBO, режисиран от номинираната за Emmy® режисьорка Ерин Лий Кар (филмите на HBO "Обичам те, умри вече" и "Цената на златото: скандалът с американските гимнастички"), дебютира в неделя, 1 октомври в HBO Max. Филмът изследва мотивите и начините на Рейчъл Лий за прословутите обири на популярни личности от т.нар. кръг “Блясък” и е продукция на Story Syndicate (разработила за HBO "Убийство от омраза в Ню Йорк" и "Ще изчезна в мрака").

Чрез откровено интервю с Рейчъл Лий, тийнейджърката, която стои зад поредица от обири на известни личности през 2008 и 2009 г.,  в "Тарторът на кръга Блясък" се разглеждат мотивите на Лий и група нейни приятели, които проникват с цел обир в домове на известни личности в Холивуд. Режисьорката изследва възможните причини за действията на Лий, включително проблеми с психичното здраве и зависимости, както и завистта към изобилието и излишъка, в които знаменитостите живеят.
Филмът преосмисля събитията зад сензационните заглавия в медиите. 

В средата на 2000-те години десетки домове на знаменитости са ограбени с взлом, а престъпната група, която стои зад всичко това е изненадваща - тийнейджъри от Калабасас. В центъра на полемиката е 19-годишната Рейчъл Лий. Според нейните съучастници тя е ръководила кражби с взлом в домовете на Парис Хилтън, Орландо Блум и Линдзи Лохан. Лий запазва мълчание, докато медиите и бившите ѝ приятели я посочват за ръководител на поредица от престъпления, които привличат вниманието на медиите.

Повече от 10 години по-късно и след излежана присъда Лий за първи път разказва отблизо за детството си и ролята си в престъпленията и очертава културата на преклонение пред знаменитостите, която преобладава в началото на 2000-те години. Тогава има бум на демонстрация от светските личности и холивудските звезди на богатството им и “дизайнерския” им начин на живот в социалните медии и популярните риалити предавания.

Водена от нуждата да бъде възприемана като готиното дете в гимназията и да подражава на своите идоли,  използвайки уебсайтове за знаменитости, за да проследява местонахождението на жертвите си, Лий, заедно с приятелите си, се насочва към известни имена като Парис Хилтън, Линдзи Лохан и Орландо Блум. Те нахлуват в домовете им и се сдобиват с часовници, бижута, дизайнерски дрехи и пари в брой на стойност над три милиона долара.

През хрониката на месеците на кражби, на драмата, която се разиграва след арестите и съдебните преследвания, и на последвалото обвинение, "Тарторът на кръга Блясък"  хвърля светлина върху културата, накарала проблемни тийнейджъри от благополучен калифорнийски квартал, които въпреки това се чувстват аутсайдери, да пожелаят и да вярват, че заслужават начина на живот на богатите и известните.

Във филма взимат участие Към Рейчъл Лий, журналистите Алън Салкин и Ейми Кауфман, заместник-окръжните прокурори на окръг Лос Анджелис Кристин Кий и Сарика Ким, жертвата на кражба с взлом Идън Шийзъл и бащата на Рейчъл Дейвид Лий.

Филмът е продукция на документални филми на HBO и Story Syndicate в сътрудничество с Carr Lot Productions Режисьор е Ерин Лий Кар, а продуценти са Ерин Лий Кар и Дани Слоун. Изпълнителни продуценти са Санди Тан, Дан Коган, Лиз Гарбъс, Джон Бардин, и Кейт Бари. Изпълнителни продуценти за HBO са Нанси Абрахам, Лиза Хелер, Сара Родригес.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини