От х:

Днес в x:

Миньорите остават на АМ Тракия и Хаинбоаз четвърти ден

Четвърти ден продължава блокадата на магистрала "Тракия" край Стара Загора, както и на Прохода на републиката.

Протестът на миньорите и енергетиците от Маришкия басейн започна в края на миналата седмица, в четвъртък, преди да се състои извънредното заседание на кабинета за одобряване на Териториалните планове. Те обаче бяха изпратени от кабинета и както бе обявено - в последния възможен момент, 30 септември.

Вчера протестиращите миньори и енергетици бяха поканени на среща в Министерски съвет, но никой не отиде, включително и представители от синдикатите КНСБ и КТ Подкрепа. Отказ за разговори имаше от страна на мини "Бобов дол".

Протестиращите заявиха, че искат премиерът Денков да отиде на крака при тях. Незнайно защо точно при положение, че предния ден, в събота, когато енергийният министър Румен Радев го направи, беше изгонен и миньори не излъчиха представители за разговор.

Недоволните от сектора не са съгласни с териториалните планове за преход на въглищните региони, ясно разписан план за намаляването на мощностите на централите и за бъдещето на сектора. Твърдят обаче и че със закриването на въглищното производство се "закрива България" и "работата им е част националната сигурност".

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини