От х:

Днес в x:

Удрят наркобизнеса днес. Гърците ни затапиха. Преглед на печата

Удрят наркобизнеса днес, пише в голямо заглавие над главата „Хасковска Марица”. Според изданието днес ще се извършат масови арести в наркосредите. Операцията идва ден след като на Капитан Андреево заловиха двама от Ямбол с хероин за половин милион лева, обяснява вестникът.

140 000 лв. по домовете събра ВиК, пише в другия акцент на първа страница. 200 некоректни абонати от цялата област затапени от служители на дружеството.  Да се чувства застрашен всеки, пропуснал две и повече сметки за вода.

Мъж посяга на 8-годишно дете, отива на съд, пише още на страницата. Димитър Ангелов насилил внучето на жената, с която живеел на съпружески начала в харманлийското село Иваново. Обвинителният акт срещу изверга е внесен в съда, чака се дата на процеса.

Полицай отрови животните ми, жалва се пред изданието жител на Минерални бани. Според Стойчо Димитров ченгето Георги Жеков отровил кучето и котката му. Полицаят пък писал докладна, че комшията потрошил керемидите на къщата му.

26-годишна шофьорка уби пешеходка, пише на криминалната страница. Инцидентът станал вчера в харманлийското село Българин.

16 километра=20 години. Под това заглавие вестникът публикува обширен материал, посветен на сагата със строителството на магистрала „Марица”. Очаква се тази седмица премиерът Бойко Борисов да пристигне на място. Това, което ще види, никак няма да му хареса, заключава изданието.

Междуградският билет скача заради скъпи винетки, пише на 5 страница. Годишният стикер за автобус поскъпва от 550 на 681 лв. Много от превозвачите теглят кредити, за да купят винетки за автомобилите си.

Гърците ни обявиха 10-дневна блокада, акцентира в заглавие над главата „Новинар юг”. Протестите на гръцките фермери подробно са описани на 2 и 4 страница.

Велине, не си продавай бъбрека, вече имаш работа. Това казва на „гласоподавателя с колелото” областният лидер на ГЕРБ и депутат Иван Петров. Миналото лято преди изборите хората на Бойко Борисов подариха мотопед на Велин.

Интервю с Велин Велинов пък е публикувано на 7 страница в броя. Заглавието е интригуващо: „Продавам бъбрека си, мотопеда от ГЕРБ – не!”

Хирургичният блок: сделка няма, пише в акцента на втора страница. Здравният министър все още не се е срещнал с местните парламентаристи, за да обсъдят съдбата на недовършената сграда. При това положение явно ще се върви към продажбата й.

67 558 от региона сменят личните си карти през 2010-а, пише на 3 страница. През тази година изтича 10-годишния им срок на валидност.

Това бе по-интересното в днешните местни вестници.

Тодор Кръшков    

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини